onsdag 28 mars 2012

Lchf pasta med ostsås och bacon

Till lunch idag testade vi något nytt och det vart kanongott! Kommer definitivt bli en vardagsfavorit hos mig. Hittade receptet på pastan när jag kikade runt på varldensbastamatblogg.blogg.se. Till pastan stekte vi upp lite bacon och gjorde en ostsås med schalotten & vitlökssmak. Mums!

Lchf pasta 4 port:
  • 6 st ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 0,75 dl fiberhusk
  • 1 krm salt
Börja med att slå igång ugnen på 150 grader. Vispa sedan äggen med elvisp ett par minuter och tillsätt sedan philadelphiaosten, fortsätt att vispa tills du har en slät och klumpfri röra. Tillsätt sedan fiberhusk och salt, vispa med degkrok tills du fått en slät smet, låt svälla i 10 min. Bred sedan ut smeten på ett bakplåtspapper och placera sedan ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå, kavla sedan ut smeten så mycket så det täcker hela plåten. Grädda sedan på en plåt mitt i ugnen i 10 min med båda bakplåtspapprerna fortfarande på. Låt sedan svalna på diskbänken. Drag sedan försiktigt av bakplåtspapprena och strimla pastan efter tycke. Jag lade den tunna degen på en skärbräda och strimlade i tagliatellestorlek med en kökskniv. Nu är den bara att lägga upp på tallriken och servera!

Snabb Schalotten & vitlöksostsås:
  • 1 st paket Creme bonjour mjukost med vitlökssmak
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st schalottenlök
  • salt och peppar
  • smör
Hetta upp en kastrull. Fräs sedan den hackade schalottenlöken i smör tills den mjuknat. Slå sedan i grädde och mjukost, koka upp under omröring. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar. Klart! Superenkelt och supergott.


Nu har vi äntligen fått avloppet rensat! Efter allt mitt slit så kommer det hit en gubbe med spolbil och fixar problemet på 5 min, känns fuskigt men skönt att man kan släppa det nu iaf. Nu måste jag bara ner och städa och snygga till där nere sedan blir det en lugn eftermiddag. Ikväll är det massa rolig sport på tv, hockeyslutspel och cl fotboll! Mitt i det ska jag iväg och spela innebandy så det blir en rolig kväll. Ha det bra!

6 kommentarer:

  1. Ahh!! Ni testade lchf-pasta! Visst är det gott?! Jag ska göra lasagne på fredag och faktiskt ska alla få lchf-varianten. Nån stans har jag sett att man kan ha det som wraps också. Kul att prova nya recept!!

    SvaraRadera
  2. Visst är det gott med sådan pasta? Mina barn äter lasagne med bara den LCHFlasagneplattor! :)
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Ja det är alltid skoj att prova nya recept! Lasagne lät intressant :) måste testas. Ha det fint!

    SvaraRadera
  4. Ja pastan var jätte god, spännande att göra lasange, för det är ju så gott! Använda som wraps är ju supersmart, får bli till nästa tacokväll! Ha en bra kväll!

    SvaraRadera
  5. Hejsan! Jag hittade in till eran blogg för någon dag sedan och jag var helt mållös! Här finns ju hur mycket som helst att laga! Jag har gått på Lchf i lite mer än ett år och jag känner att jag mår mycket bättre psykiskt och fysiskt, men jag har aldrig hittat bra recept på en vanlig middag, typ som pasta mm. Så hittade jag er och dagen efter var jag och köpte ingredienser till både bakning och middagar. Ska testa den här pastan nu ihop med såsen och bacon. Har provsmakat såsen och den är helt underbar! Tack så mycket för recepten! Mvh Linn

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dem fina orden och välkommen hit! Kul att du gillade såsen, ostsås är aldrig fel! Fick du till pastan? Jag gillar den här rätten jättemycket personligen. Ha en bra dag /Jimmy

      Radera