Spenatsoppa 4 port:
- 500 g hackad spenat fryst
- ½ dl hackad gräslök fryst
- 8 dl grönsaksbuljong (8 dl vatten + 2 st buljongtärningar)
- 3 dl vispgrädde
- 2 krm vitpeppar
- salt efter smak
- 4 st kokta ägg till servering
Koka upp vatten i en kastrull och smula ner buljongtärningarna. Häll sedan ner spenaten och gräslöken, låt koka 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer och hetta sedan upp soppan igen. Slå i grädden och smaka av med kryddorna. Servera med ett par kokta ägghalvor vid sidan om. Jag valde dessutom att äta en finncrisp med philadelphia ost på.
Har alla ingredienser hemma så i kväll blir det spenatsoppa. Tack för tipset!!
SvaraRaderaLämnar ett tips till er:
Annas goda glass på recept.nu
Jättegod och utan socker eller sötning
Tack för tipset! Det ska jag genast spana in! :) Ha fin kväll!
Radera