onsdag 14 mars 2012

Tonfiskmacka

När jag kom hem från jobbet på kvällen kände mig inte så hungrig, åt en väldigt stor och god matlåda på jobbet idag, grillrester från i måndags, så på kvällen fick det bli en macka med tonfiskröra. Kan erkänna att jag inte har ätit tonfisk på många år, tycker det luktar som kattmat och har aldrig gillat smaken, men tänkte att jag skulle ge det en chans i en röra. Och ojoj vad gott det var, det här blir det garanterat fler gånger. Hade bröd i frysen som jag tinade och fräste på i smör i stekpannan så det blev en krispig yta, klicka här för receptet på brödet. Jag utgick från ett recept som Jimmy har gjort förut och sen vet jag att vi fick tips på att ha i paprika också så det gjorde jag. En kanon god röra! Kändes som jag åt en lyxig förrätt. Här kommer på receptet.

Tonfiskröra till 4st mackor


  • 1 burk tonfisk

  • ½ liten rödlök

  • 1/3 röd paprika

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 msk majonäs

  • 1 tsk paprikapulver

  • En skvätt citronsaft

  • Dill, att dekorera med

Finhacka lök och paprika, blanda ihop med resten.


Skönt med torsdag imorgon, det betyder att helgen närmar sig och då ska vi åka till IKEA och köpa nytt köksbord. Längtar! Ha en fin kväll! / Camilla

9 kommentarer:

  1. Hejsan :) jag känner mig lite deppig och behöver lite råd. När jag började med lchf för åtta månader sen så vägde jag 74kg, 170lång. Hade precis fått bebis så jag hade några kilon att tappa. Jag tappade vikt fort och mådde bra :) nu väger jag 65 och vill gärna gå ner tre kilo till. Nu äter jag tre gånger om dagen, bara lchf. Om jag lyxar med bröd så bakar jag lchfbröd, om jag unnar mig något gott så gör jag exempelvis chokladmousse. Jag äter allt man får äta inom lchf. Men det är så svårt att tappa dessa sista kilona :( fick som tips att äta fakir för att tappa men jag blir lite deppig av att tänka på att jag inte får äta mejeriprodukter och helst inte grönsaker heller. Utan enbart protein och fett, fett i lagom mängd. Kommer jag inte gå ner mera? Mvh Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låt dig inspireras på annahallen.se
      Hon har svaren!!

      Radera
    2. Anna Hallen skriver kanonbra, där kan man få mycket hjälp, hon har väldigt lång erfarenhet av lågkolhydratskost. Jag tror säkert att man kan gå ner mer i vikt genom att äta fakir, men själv mår jag dåligt av kost med extremt lite kolhydrater. Tror man hamnar på kroppens idealvikt med lchf. Själv nådde jag min målvikt och har efter det börjat träna mycket för att nå min målkropp, har gått upp två kilo men har blivit smalare, ibland får man strunta i vågen. Om det känns okej med träning så kan det kanske vara något. Ha det bra och hoppas att du når dina mål!

      Radera
  2. Jag har levt GI i några år och trivts bra med det. Har aldrig testat den "hårda fasen" ganska likt lchf, för jag var helt övertygad om att jag inte skulle klara det. Jag läste om huvudvärk, trötthet och att man inte orkade träna tufft. Jag gick under ca 8 månader ner ca 15 kg och det har jag hållt ganska bra, fortsatte med GI-tänk för jag har ett oroligt blodsocker som jag lidit av många ggr. Nu i julas däremot tappade jag alla hämnigar och skapade ett enormt sötsug. Jag tänkte att nu ska jag tvinga mig att följa strikt GI en vecka för att bryta sötsuget och sedan gå tillbaka till GI igen. Jag bearbetade mig själv och föreställde mig att det skulle vara jättejobbigt och kanske omöjligt.
    Efter två dagar var jag frälst!! Jag sa till min man att ska jag må så här vill jag aldrig sluta. Det är så fantastiskt!! Vaddå huvudvärk, vaddå inte orka träna, vaddå trötthet???
    Det har väl gått ca 10 veckor nu och jag vet inte vad som skulle få mig att sluta. Känslan att kunna vara hungrig utan att ha blodsockerfall och att ha ätit en festmåltid med dessert utan att ha blodsockerrus är obetalbar. Jag har tappat 5 kg och tappar gärna några till men det är inte bråttom och inte huvudsyftet.
    Jag har köpt böcker och läst på allt jag kommer över så jag känner mig som en lchf-are nu.
    Ja, nu vet ni varför jag äter lchf och jag läser er blogg varje dag. den ger mig mycket inspiration och glädje! Tack!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för ditt svar, alltid spännande att läsa om olika lchf-resor! Och tack för att du kikar in här varje dag! Härligt om vi kan inspirera! Ha det fint!

      Radera
  3. Vad gott det ser ut! Tonfisk är så god och smidig mat! :)
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var jätte gott, glad att jag provade tonfisk igen :)Tack detsamma!

      Radera
  4. Tack för svaret Camilla. Ska fortsätta äta som jag gör, äter väldigt likt er. Ska försöka äta lite mindre å träna tre dagar i veckan. Då kanske jag går ner de sista kilona utan att behöva äta fakir. Inget fel på det men tycker om att laga mat med grädde, crème fraiche och ost. I lagom mängd såklart. Svårt att veta ibland vilket ben man ska stå på. Alla som förespråkar lchf säger väldigt olika saker. Gäller väl att hitta mitt sätt att äta. Trivs så bra med att äta lowcarb så det kommer jag fortsätta med. Å så mycket goda grönsaker som man äter :) försöker att äta normalmängd fett för tidigare har jag ätit massa smör å grädde varje dag, det var så man gjorde trodde jag i början. För att inte småäta mellan målen eller få blodsocketfall å äta godis. Lär mig mer å mer varje dag. Å är tacksam för alla fina bloggar som hjälper mig, exempelvis eran. Ska läsa lite på Anna hallens blogg. Har aldrig gjort det men det blir spännande. Tack så hörs vi igen. Kram Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det gäller ju att sitt eget sätt, det funkar ju olika för alla. Det viktigaste är att man mår bra. Tycker att vi har hittat en bra balans mellan kost och träning, men det tar tid att lära sig, man får känna sig för vad som funkar för en själv. Hoppas att du hittar ditt sätt och att det hjälper dig att bli nöjd! Hör av dig hur det går! Ha en bra dag! Kram Camilla

      Radera