lördag 28 april 2012

Karibiskt smör

 Idag har vi haft en kanondag. Det har verkligen gått i motionens tecken, först var jag ute och sprang en 5,5km-runda, sen gick vi med barnen i vagnen ner på stan och mötte upp barnens farmor, hennes karl, barnens faster och kusin och sen till Maxi och sen hem, totalt blev den en promenad på ca 1mil. Vi var lite möra när vi kom hem. Fint väder även om det blåste lite, men solen värmde skönt.

 Det blev självklart grillat idag, gjorde ett smör till. Hittade i receptet i en lite broschyr som fanns vid tabascon i affären. Köpte en tabasco som var riktigt stark. Gjorde ett karbiskt smör, skulle egentligen vara majs i också men det hoppade jag över. Det blev jätte gott, men nästa gång ska jag ha i lite persilja också, tror det skulle bli riktigt gott.

Karbiskt smör
 • 100g smör
 • 1 msk tomatpuré
 • 1 tsk Habanero sauce
 • salt
 • persilja
Blanda rumsvarmt smör med övriga ingredienser och mixa. Lägg smeten på plastfolie och rulla till en rulle, lägg sen in den i kylen. Skär upp i lagoma skivor och lägg på köttet.

 Kvällsmaten avnjöts ute på altanen, premiär i år, kan ju tillägga att den är inglasad, annars hade det nog blivit för kallt.

 Broschyren med massa goda recept på såser, röror och smör.


Utan för Maxi hade den stora jordgubben dykt upp, där de säljer jordgubbar hela sommaren. Så till efterätt åt vi den godaste och enklaste efterätten som finns, jordgubbar och vispad grädde.

Jag och Jimmy har hyrt några filmer så det börjar bli dags att dra igång en film nu. Ska blir skönt att slänga omkull sig i soffan efter vår monsterpromenad. Ha en fantastisk kväll!

3 kommentarer:

 1. underbara bilder och recept!!

  SvaraRadera
 2. Vilken mysdag och vilken mat. Ser jättegott ut och bra boktips, kul!

  SvaraRadera