onsdag 16 maj 2012

Tacopaj

God kväll eller snart är det god natt! Har varit en väldigt lång dag idag känns det som, började dagen med att gå till jobbet och sen hämtade barnen och hem och lagade mat. Tacopaj fick det bli. Imorgon ska vi jobba och då är det röd dag så barnens farfar ska få rycka in och vara barnvakt, så vi gjorde två pajer när vi ändå var i farten, så barnen och farfar får äta lite god mat imorgon. Medans pajerna var i ugnen passade jag på att ta en kvällspromenad, hoppas verkligen att jag håller i det här motionerandet även efter stegtävling, för det är grymt skönt med både morgon- och kvällspromenader. Exprimenterade lite när jag gjorde pajskalet idag, och det blev riktigt bra. Om du vill ha receptet på tacokryddan och salsan så klicka här. Supergott och utan massa konstigheter när man gör det själv.

Tacopaj

Pajskal:
  • 50 gram smör
  • 100 gram philadelphiaost
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber (finns bland glutenfritt i livsmedelsbutiker)
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 2 ägg
Smält smöret och när det har börjat smälta så ha i philadelphiaosten så den också smälter. Blanda alla torra ingredienser i bunke. Blanda smör och osten med äggen och blanda sen ihop dom torra ingredienserna. Blanda väl och låt stå och svälla några minuter. Smöra en pajform och tryck ut pajdegen, förgrädda skalet i 200grader i ca 15min eller tills skalet börjar få färg.

Fyllning:
Höj ugnen till 225grader. Hacka löken och stek tillsammans med köttfärsen. Krydda med tacokrydda och häll på lite vatten och låt köttfärsen småputtra i några minuter. Ta en bunke och blanda creme fraiche, gräddfil, ägg, salt och peppar. När det är blandat ordentligen så ha i osten. Ha köttfärsen på pajskalet och häll sedan över äggstanningen. Ställ in i ugnen i ca 30minuter. Servera med grönsaker, salsa och gräddfil.


Nej nu är det dags för sängen för min del, sista jobbdagen för mig imorgon för den här veckan och sen tar jag lite långledigt till på tisdag. Ska bli underbart skönt att vara lite ledig, hoppas på fint väder nu bara.Vår trädgård behöver kärlek! Ha det bra så hörs vi imorgon!

4 kommentarer:

  1. I have to make this tomorrow! And it suits perfect Because I've just made almonds flour today. Lovely blog you have and very inspiring. Have a nice day!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hi, im glad that you like our blog! I can recommend you to try this recipe, we have done it two times and like it werry mutch. Have a nice weekend!

      Radera
  2. Tack för ett grymt recept på pajbotten!
    //Theres

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv, kul att du gillade den! Ha det bra!

      Radera