söndag 24 juni 2012

Söndag


Då var det sista dagen på den här jobbhelgen och jag ska jobba kväll idag så jag passar på att ta det riktigt lugnt nu på förmiddagen. Startade dagen med en smarrig frukost. Svart kaffe och lchf-frallor med kryddost och gustafskorv. Dem här frallorna som Camilla har bakat är verkligen kanon, rekommenderar skarpt!

Just nu sitter jag och lyssnar på en podsändning från p3s program "tankesmedjan", ett satirprogram där dem bland annat pratar om lchf kost och livsmedelsverkets nya kostråd. Klicka här för att komma till podsändningen. Inget nytt men ganska roligt.

Jo livsmedelsverket har ju kommit ut med nya kostråd, eller ja nytt och nytt. Tycker inte att dem är speciellt nytänkande men här klicka här för att kika in på deras hemsida för att läsa vad dem tycker. Här får ni iaf ett smakprov på vad dem tycker man skall äta...

Livsmedelsverket har satt ihop fem råd som hjälper dig att äta hälsosamt: 
•Ät mycket frukt och grönt, gärna 500 gram om dagen. Det motsvarar till exempel tre frukter och två rejäla nävar grönsaker.
•Välj i första hand fullkorn när du äter bröd, flingor, gryn, pasta och ris.
•Välj gärna nyckelhålsmärkta livsmedel.
•Ät fisk ofta, gärna tre gånger i veckan.
•Använd gärna flytande margarin eller olja i matlagningen

Ja dem tycker precis som innan att man skall äta fettsnålt, sockerrikt och margarin? varför margarin, jaja. Dem tycker iaf att man skall äta mycket grönsaker och fisk så det skall dem väl ha en eloge för. Ja kostråd ligger ju verkligen i tiden och det finns tusen olika vägar att gå och alla är rätt om man mår bra av det man äter.

Nej tiden springer iväg och jag skall ta och göra mig iordning, ha en skön dag!

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera