söndag 17 juni 2012

Städning, regn och kvällsmat

 Jimmy hade fyndat lite kött med kort datum, så det blev en god köttbit till kvällsmat idag. Till åt vi grillade tomater och broccoligratäng, den här gratängen kan jag verkligen rekommendera, supergod och lätt att göra. Vad kan gå fel med philiadelphia och parmesanost!? Vi gör den i små miniformar som vi har köpt på Ica Maxi, men det går såklart bra att göra den i en vanlig ugnsform. Klicka här för att komma till receptet.

 Idag började vi dagen med att fixa till på barnens rum. För ca en månad sedan tröttnade jag på att de var så himla dåliga på att plocka ihop på rummet. Varenda dag låg alla leksaker på golvet och varje gång de skulle städa blev det bråk, så jag mer eller mindre tömde rummet på leksaker. De har fått haft en back med leksaker var att leka med och visat att de har kunnat plockat ihop varje dag. Idag rensade vi bland alla leksaker, kastade allt som var trasigt och la undan det vi ska ge bort och så fick de tillbaka dom leksaker som dom vill ha att leka med. Så idag har det varit som lilla julafton, de har lekt och lekt. Det var som om alla leksaker var nya.

När vi hade städat klart sprack det upp och slutade och regna, ja till och med solen tittade fram. Vi packade snabbt picknick och satte barnen i vagnen och gick till en lekpark, man vill ju så gärna vara ute lite när man är ledig, men det slutade som det gärna gör nuförtiden... Efter 5minuter i lekparken började att regna, så det var bara att gå hem och så hade vi picknick på altanen. Nu på kvällen när man ska ta och gå in då är det fint som det har varit dom senaste kvällarna, blir det inte klok på det här vädret. Hoppas att det vänder snart och att sommaren kommer på allvar. Imorgon kör midsommarveckan igång och det kommer att vara full fart på jobbet, så nu vilar vi oss i form! Ha en skön kväll! / Camilla

4 kommentarer:

 1. Vad fint ni har på barnens rum! :) Ja... jag kan tänka mig att ni kommer att ha fullt upp under nästa vecka på jobbet!
  Ha en fin kväll!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
 2. Tack, Lana! Ha en härlig semester nu! Kram

  SvaraRadera
 3. kött är som bäst när det nästan är ruttet ;) nä men skämt å sido: http://www.dalsjoforskott.se/lilla-kottskolan/
  det blir bara mörare.

  SvaraRadera
 4. Tack för länken, riktigt trevlig läsning! Precis min tanke, man ska inte springa runt i butikerna eller för den delen hemma i kylen och bara kika på datummärkningarna utan våga lita på dina egna sinnen. En köttbit eller ostbit tex kan vara godare trots att den tom utgått i datum. Ha en bra dag!

  SvaraRadera