lördag 25 augusti 2012

Jobbhelg


Ja första veckan fortsätter på jobbet. Vi jobbar ju hela helgen och är lediga först på måndag. Jag tycker det är ganska skönt att jobba helg faktiskt. Trots fem härliga veckors semester så har jag inte alls kännt att det varit tungt att gå till jobbet den här veckan. Gsnska skönt att komma in i lite rutiner igen. Nästa vecka måste jag komma igång med träningen på allvar igen bara, det är väl det som fattas just nu! Känner att jag slappat till mig lite under semestern  men nästa vecka får det vara slut med det.

Till frukost idag vart det 2 st finncrisp med ost och hästkorv, var lite trött i morse så jag orkade inte krångla till det med något annat. Barnen har precis åkt iväg med mormor och morfar, så nu sitter jag hemma och väntar att få åka till jobbet. Jobbar hela kvällen och stänger butiken så jag behöver inte fundera på vad jag ska göra denna lördagskväll!


Slutade kl 19 igår och dukade upp lite godsaker lagom tills Camilla kom strax efter 21. Några goda ostar, bla gruyere! ostarnas ost. finncrisp, korv och inläggningar. Så våran fredagskväll igår tillbringade vi i soffan, slog igång en film och smaskade på dem här godsakerna. Man måste ju unna sig lite fredagskänsla trotts att man jobbar.

Igår sa Camilla till mig att hon var sugen på att göra färska vårrullar och då slog det mig, vi har lagat asiatisk mat som aldrig förr den här veckan! När vi startade med kycklinggrytan, några vårrullsförsök och matlådor på det. Men det är ju så gott med dem här smakerna, speciellt nu när man känner att höstvädret kommer krypande och man inte är lika sugen på att grilla längre. Ibland är det inte så dumt att vi har årstider i Sverige, men bara ibland. För det är faktiskt ganska häftigt hur man automatiskt ställer in sig och lagar olika mat beroende på årstid. Hösten för mig präglas av kött med goda hemmagjorda såser, grytor, gratänger, soppor, fredagsmys och framför allt testa mycket nya recept när man tillbringar mer tid inne då mörkret och kylan slår till.

Oj vad tiden springer iväg, hög tid att göra sig iordning! Ha en superlördag på er. /Jimmy

1 kommentar:

  1. Enkelt, men gott! Mumsig frukost! :)
    Och visst är det häftigt med årstiderna och hur man ändrar sig i det man är sugen på!! Håller helt med! :)
    Ser fram emot mustiga grytor, gratänger och värmande mat jag med.

    SvaraRadera