Kantarellwhiskeysås 4 port
- 1-2 dl förvällda gula kantareller
- 2st schalottenlökar
- 4 dl vispgrädde
- 1 msk soya
- 2 tsk kalvfond
- 1-2 msk whiskey
- salt
- peppar
Idag har jag och barnen gjort lördagsgodis tills imorgon, tycker det är mycket bättre att göra själv än att köpa godis åt barnen. Ryser när jag tänker på allt skit det är i lösgodis och annat godis, alla färgämnen och konstgjorda smakämnen. Kan knappast motivera att stoppa i barnen det när jag aldrig skulle äta det själv. Sen kan man aldrig förhindra det helt, har varit lite si och så i sommar, men nu kör vi igång med att göra eget godis på lördagar igen. Imorgon får ni se vad vi har gjort, har provsmakat en bit och det var väldigt gott och det fina med det här godiset är att man inte kan äta speciellt mycket. Mer sånt!
Så, nu stänger vi Tema Husman för den här gången. Jag tycker att det har varit en bra vecka, veckans höjdpunkt var såklart idag, precis min sorts mat. Veckans överraskning var ugnsfalukorven, mycket godare än vad jag föreställt mig, den kommer jag att äta igen. Sen tyckte jag att det var rätt skönt med matsedel eller det som var bra vad att man hade allt hemma, bara att laga. Vanligtvis tycker jag om att improvisera med det som finns hemma, men den här veckan passade det här väldigt bra. Imorgon kör vi igång en omröstning så får vi se vad det blir nästa gång.
Ha en trevlig kväll! / Camilla
Oh, så gott det ser ut! Har aldrig använt whiskey i maten... kanske ska prova det! :)
SvaraRaderaSpännande med hemmagjort godis! :)
Ha en toppen helg!
Kram
//Lana
Jag tycker verkligen att du skall testa att använda whiskey i matlagningen. Jag brukar använda det i såser och grytor. Det ger en god smak och en naturlig sötma vilket är bra för oss lchfare som inte tillsätter socker i såserna. ha det fint! /jimmy
Radera