onsdag 22 augusti 2012

Vårrulle del 2

 Vi hade fyllning kvar från gårdagens vårrullar, som blev goda men ínte helt lyckade i friteringen. Vilket visade sig inte vara så konstigt eftersom hårda rispapper inte går att fritera. Fick en kommentar från läsare igår som gav oss all fakta vi behövde, tack för det! Idag började jakten på frysta vårrulleark, det fanns inte att köpa i vanliga affärer, men på en lokal thaibutik hittade vi vad vi sökte. Hårda rispapper ska bara doppas i vatten och sen gör man vårrullar och äter dem färska. Dagens vårrullar blev betydligt bättre än igår, hur goda som helst. Igår sa Jimmy att han aldrig skulle göra vårrullar, idag lät det lite annorlunda, tur det för det här var jätte gott. Vi använde samma fyllning och så gjorde vi en ny utan fläskfärs, så vi gjorde några vegetariska och några med veggofyllning och lax. Mina favoriter var dem med fläskfärs, Jimmys favoriter var dem med lax. Idag virade vi in vårrullarna efter vi har fått tips om det och doppade i samma sort sås som igår. Klicka här för att komma till receptet på fyllningen. De frysta vårrullearken ska tinnas i 30-45min mellan två fuktiga handukar för att den översta och understa inte ska bli torra.



 Så här gör du vårrullarna
Efter en skön joggingtur ska jag sjunka ner i soffan medans Jimmy är iväg och spelar fotboll. Ha en trevlig kväll! / Camilla

8 kommentarer:

  1. Jag som ÄLSKAR vårrullar, det är ju perfekt att man kan göra det LCHF!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag med, så himla gott! Härliga smakkombinationer med soyasåsen till.

      Radera
  2. Jag beundrar er för att ni inte gav upp efter gårdagen :). Nu ser de perfekta ut!! Passar på att ge ytterligare ett tips till nästa gång. Har ni mynta och eller koriander hemma kan man ta några blad mellan rullen och isbergssalladen. Går också att hacka örterna i smeten om man vill.

    Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vare dig så gav vi inte upp, så tack igen! Åh nya vårrulletips, perfekt! för det här kommer vi göra igen!
      Ha det fint!

      Radera
  3. Gott med vårrullar! Men rispapper..Funkar det med LCHF? Det är ju grymt isf:) Kolla gärna in min nystartade LCHF-blogg!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, det är ju mycket kolhydrater i rispapper, men dem är lövtunna och om du äter 6-7 vårrullar så får du i dig ca 5 g kolhydrater. Funkar för oss som är viktstabila...

      Radera