söndag 16 september 2012

Äggmjölk & fotografering


Har ju testat äggmjölk tidigare och tyckt att det har varit okej, men nu har jag druckit det i flera dagar till frukost. Allt handlar såklart om smaksättning och nu har jag hittat en riktigt god kombo, eller vad sägs om en skvätt grädde, hallon och kanel. Och man håller sig mätt hur länge som helst, tror knappt att det går att bli hungrig efter ett glas äggmjölk :) Jag höftar som vanligt när jag ska göra något, när det gäller måttet på smöret är jag lite osäker, tar bara en klick, kanske 15-20 gram. Jag äter oftast frukost innan jobbet på stående fot, så jag behöver något som är lätt att göra och att äta på morgonen, kokt ägg är ju en variant, men variation är ju alltid bra.

Äggmjölk med hallon &kanel 1 glas
  • ca 20 gram smör
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vatten
  • 3-4 st  hallon
  • 0,5-1 krm kanel
  • 1 skvätt vipsgrädde (ca 1msk)
Du behöver två små kastruller, i den ena smälter du smöret och när det är smält så ha i ägget, kör med stavmixer. Koka upp vatten och hallon i den andra kastrullen, häll över vattnet och hallonen i äggsmörblandningen och mixa, slå i skvätten med grädde och smaka av med kanel.


Idag blev jag fotograferad, usch vad nervös jag var. Jag är inte helt bekväm med att vara med på kort, men nu är det iallafall klart. Bilderna togs ute i trädgården så nu får grannarna något att prata om :) Om ni vill se mig i tidningen så får ni köpa Aftonbladet nästa måndag, alltså den 24:e.
Nu kan jag släppa det och bara vara nervös över lilla Elsas operation, tror det har varit bra med lite distraktion, men nu känner jag rätt tom och samtidigt snurrar tusen tankar. Imorgon åker vi mot Uppsala och på tisdag kommer hon att opereras. Så vi kommer ett ta en matbloggpaus, det amerikanska temat kommer, jag lovar. Det kanske blir nån uppdatering från Uppsala, vi får se. Idag ska jag köpa ölkorv och lite annat smått och gott som jag Jimmy kan äta på sjukhuset, fast känner jag oss rätt så kommer vi inte äta speciellt mycket. Men det är ju alltid bra att ha något med sig, räknar inte med att det kommer att finnas så mycket som vi kan äta på sjukhuset.
Nej nu börjar det bli dags att göra sig redo för kvällsjobb.

Må väl och ta hand om varandra! / Camilla

7 kommentarer:

  1. Lika fin som alltid. Allt kommer gå jättebra på tisdag. Hör av er om ni behöver hjälp med Vincent eller något, jag är ju hemma hela dagarna. Tänkte om dina föräldrar behöver lite avlastning. Kram på er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vincent ska vara på dagis oxå så det ska nog gå bra, men tack så mycket iallafall, snällt av dig! Hör av oss efter operationen! Kram

      Radera
  2. Håller tummarna för att allt går bra med operationen!

    SvaraRadera
  3. Håller tummarna och ska tänka på er på tisdag!
    Det kommer säkert att gå bra!
    Du är jättefin på foton! :)
    Ha en fin fortsatt dag!
    24/9 ska köpa aftonbladet! :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Tack så mycket, Lana! Även om man är nervös så känns det bra att man ska till Uppsala och den bästa vården. Ha det så bra!
    Kram

    SvaraRadera
  5. Förstår att ni är nervösa men alla tummar jag har hålls för att allt bara ska gå superbra!!
    kram Annica

    SvaraRadera