Auberingelasagne 4port
- 400 gram köttfärs
- 1 auberinge
- 1 burk champinjoner eller 5-6 färska champinjoner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 2 tsk kalvfond
- 2 msk chilisås
- 1 tsk paprikapulver
- 2 tsk torkad oregano
- salt
- peppar
- riven ost
- 2 dl vispgrädde
- 75 gram philadelphia
- ½ grönsaksbuljongtärning
Börja med att skiva upp auberginen i 0,5cm skivor, stek i olja, salta och peppra, tills skivorna fått lite färg. Lägg skivorna åt sidan. Stek köttfärs, hackad gul lök, skivad champinjoner, pressa i viklök. Häll i krossade tomaterna, chilisåsen, kalvfond, krydda med paprikapulver, oregano, salt och peppar. Låt småputtra några minuter och smaka av om det behövs mer av något. Gör i ordning ostsåsen, blanda grädde, philadelphiaost och buljongtärning i en kastrull och låt koka upp, låt små puttra i några minuter. Varva köttfärs, ostsås och aubergineskivor, avsluta med köttfärs och ostsås i en ugnssäker form. Toppa med riven ost. Sätt in ugnen på 225grader i ca 15-20minuter.
Ha en trevlig kväll! / Camilla
Jättegott!
SvaraRaderaAubergine är ju sååå god grönsak! Speciellt när man steker den ordentligt i olivolja!
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Varför inte kalla den moussaka? Det är ju just det det är ;-) förutom champinjonerna då, men mer likt moussaka än lasagne iallafall!
SvaraRadera