måndag 3 september 2012

Auberginelasagne

Kvällens mat blev en auberginelasagne, en kanonrätt som gick hem hos alla i familjen. Fick ett mycket bra omdöme av Elsa: "Allt i den här maten var gott, mamma!". Det får man vara nöjd med, har gjort den här lasagnen förut, idag la jag till champinjoner och minskade lite på ostsåsen, blev godast hittills, så nu uppdaterar jag recpetet.

Auberingelasagne 4port
  • 400 gram köttfärs
  • 1 auberinge
  • 1 burk champinjoner eller 5-6 färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk kalvfond
  • 2 msk chilisås
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 tsk torkad oregano
  •  salt
  • peppar 
  • riven ost
  • 2 dl vispgrädde
  • 75 gram philadelphia
  • ½ grönsaksbuljongtärning
Börja med att skiva upp auberginen i 0,5cm skivor, stek i olja, salta och peppra, tills skivorna fått lite färg. Lägg skivorna åt sidan. Stek köttfärs, hackad gul lök, skivad champinjoner, pressa i viklök. Häll i krossade tomaterna, chilisåsen, kalvfond, krydda med paprikapulver, oregano, salt och peppar. Låt småputtra några minuter och smaka av om det behövs mer av något. Gör i ordning ostsåsen, blanda grädde, philadelphiaost och buljongtärning i en kastrull och låt koka upp, låt små puttra i några minuter. Varva köttfärs, ostsås och aubergineskivor, avsluta med köttfärs och ostsås i en ugnssäker form. Toppa med riven ost. Sätt in ugnen på 225grader i ca 15-20minuter.
 
Ha en trevlig kväll! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Jättegott!
    Aubergine är ju sååå god grönsak! Speciellt när man steker den ordentligt i olivolja!
    Ha en fin kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Varför inte kalla den moussaka? Det är ju just det det är ;-) förutom champinjonerna då, men mer likt moussaka än lasagne iallafall!

    SvaraRadera