Dagens middag blev riktig snabbmat, tog inte många minuter att tillaga. Kycklingen la jag i marinad redan i måndags, ju längre den får marinera desto bättre. Testade att göra currycoleslaw för första gången och det blev riktigt gott.
Marinad & kycklingspett 4 port
- 1 dl olivolja
- 1 msk soya
- 2 tsk chicken & steak krydda
- 2 msk chilisås
- 1 tsk sambal oelek
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 4-5 kycklingfiléer
Blanda ihop alla ingredienser och häll i plastpåse och strimla kycklingen i långa strimlor och lägg i påsen. Vänd på påsen lite då och då. Lägg träspetten i blöt ca 10min. Trä på kycklingen och grilla långt upp i ugnen på grillgaller med en bakplåtsklädd plåt under i ca 6-8min på 225grader och grillfunktion, ta ut efter halva tiden och vänd på spetten.
Currycoleslaw 4port
- 8 dl finstrimlad vitkål
- 1 röd lök
- 4 dl creme fraiche
- 0,5 dl majonäs
- 1 tsk fransk senap
- 1-2 msk curry
- 1 tsk paprikapulver
Börja med att hyvla vitkål med en osthyvel och skiva rödlöken tunt. Blanda sen creme fraiche, majonäs, senap, curry och paprika i en separat bunke. Alla mått är cirkamått, kör lite på känn här, smaka av och smaka av till du känner dig nöjd med smaken. Häll sen över creme fraicheblandning över vitkålen och röd löken och blanda ordentligt.
Idag slutade jag tidigt och efter jobbet åkte jag och barnen hem och bakade kakor. Stora tjejen här hemma fyller 5 år på söndag, så det börjar bli dags att börja baka lite. Barnen fick göra allt själv och det blev väldigt fina kakor i lite olika storlekar. Kommer att bli LCHF-bak till kalaset också, återkommer med det.
Ha en trevlig kväll! / Camilla
Mmm... vad gott med kycklingspett! Och tillsätta curry till cole slaw låter ju jättegott! :)
SvaraRaderaHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Det lät jättegott med currycoleslaw, det var alldeles för länge sedan jag åt coleslaw över huvudtaget!
SvaraRaderaJag kan inte fatta att hon redan blir 5år, stora tjejen ju :-)
SvaraRaderanej vart tar tiden vägen!? :)
RaderaÄlskar coleslaw. Har smaksatt med hackad chili några ggr. Också jättegott!!
SvaraRaderaSka testa med curry i helgen. Curry är en favoritkrydda som inte får underskattas.
curry står högt i kurs hos mig också!
RaderaÅh, vad gott. Kycklingspett måste jag testa att göra i ugnen. Currycoleslaw låter också underbart gott. Tack för alla tips på mat!
SvaraRaderaEtt förslag till era veckoteman kan vara mejerifritt. Jag inser att jag äter väldigt mycket grädde och creme fraiche.
Ja det var ett bra tips! ska fundera på det. Vi har ju klurat på "fakir" så varför inte en kombination... ha det fint. /Jimps
Radera