tisdag 25 september 2012

Tema Amerikanskt- Hamburgare



Ja temat fortsätter och självklart kan man inte ha ett Amerikanskt tema utan att plocka med hamburgare. Inte ett enda halvfabrikat i den här maten, då blir det bra...

Jag började med att baka brödet, det är ett gammalt beprövat hamburgerbröd. Klicka här för komma till receptet. Sedan gjorde jag iordning en avocadoröra och en salsa som fick vila i kylen medans jag fortsatte med burgarna. Klicka på länkarna för att komma till recepten på dessa. Så här gjorde jag burgarna.

Hamburgare 6 port:
  • 800 g blandfärs/köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • ½ dl olivolja
  • 2 st ägg
  • salt & peppar
  • cheddarost
Hacka löken och pressa vitlöken. Blanda sedan ihop allting i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma sedan biffarna med lätt fuktade händer till lagom storlek, tänk på att dem krymper vid tillagning. Vid tillagning så toppar du med ost mot slutet så den hinner smälta ut ordentligt. Klart!

Sedan är det bara att skiva upp lite färska grönsaker och njuta. Alla i våran familj är tokiga i hamburgare och barnen gillar verkligen när man fyller bordet med massa småplock. Nu har vi fest brukar Elsa säga...

Uppdukat till fest

Självklart grillades burgarna...

...och baconet!

Hamburgerbröden efter gräddningen
Jag och barnen har ju varit lediga idag och vi har passat på att åka skyttetrafik till soptippen med allt skräp som vi samlade ihop i helgen. En hel del kan man säga! Bra aktivitet med barnen förresten, dem tyckte det var skitkul. Sedan åkte vi och hälsade på farmor på hennes jobb innan vi åkte hem och lagade mat.

Nu skall jag bråka lite med Camilla som ligger och åmar sig över träningsverken hon har ådragit sig :) Ha en go kväll! /Jimps

8 kommentarer:

  1. Oh, vad gott! Det vattnas i munnen av sådana läckra bilder! Mums!
    Ha en toppen dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Å vad allt ser gott ut! Måste testa att göra egna bröd, det har aldrig blivit av. Jag har man och två tonårsbarn som inte äter LCHF så vissa saker dissar de starkt. bla. alla bakverk!(tyvärr så håller jag oftast med, det finns inget som går upp mot vanliga kakor och bullar tyvärr) Men dessa måste testas, trots att jag tycker det är nästan lika gott att skippa brödet och bara äta hamburgaren med alla andra smaskiga tillbehör.
    Tack för fina bilder och inspiration!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brukar sällan baka bröd, tycker som dig att det är svårt att få till helt hundra. Dessa hamburgerbröd tycker jag funkar riktigt bra, men äter lika gärna med ett salladsblad. Men har man amerikanskt tema så har man och då måste man ha bröd till hamburgaren :) Ha det så bra!

      Radera
  3. Allt ni gör är fantastiskt... Är inne flera gånger om dan, även om jag inte kommenterar...
    Tack för all ni delar med er av...o alla vackra bilder
    Irene

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Irene! Tack för att för att du lämnade en kommentar, det gör oss alltid glada och det är det som gör att vi vill fortsätta dela med oss. Ha en trevlig kväll!

      Radera
  4. Mums, det här ser helt fantastiskt gott ut!! :)
    Ha en riktigt fin torsdag!
    / Sonja

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera