onsdag 31 oktober 2012

Grönsakslasagne


Det blir ett sent inlägg idag. Jag råkade visst tuppa av på soffan med Vincent i famnen, mysigt! Jag har varit lite hängig några dagar så energin är inte på topp så jag ser verkligen fram emot lite ledighet i helgen, välbehövligt! Annars har det varit mycket jobb den senaste tiden och många måsten göra hemma nu när första snön kommit så dagarna bara flyger förbi. Idag stängde vi Italienska temat med en lasagne. Den vart god men med facit i hand skulle den smakat bättre med en bechamelsås. Receptet på denna läste vi i tidningen buffe.

Grönsakslasagne med ricottaost 6 port:
Finhacka lök, vitlök och urtjärnad chili. Fräs i rapsolja och tärna sedan zucchini, aubergine och paprika. Sänk tempraturen en aning i pannan, ner med dem tärnade grönsakerna och låt fräsa 7-8 min så den mesta vätskan dunstar. Slå sedan i tomatpure, fond och tomatkross. Låt koka 15 min, krydda under tiden med rosmarin, salt och peppar. Tag fram en ugnsform och varva grönsaksröra, ricotta och pastaplattor 3-4 lager. börja och avsluta med grönsaksröra. Toppa sedan alltihop med riven ost på toppen. Grädda i ugnen i 30 min på 200 grader. Låt sedan vila 10 min innan servering. Klart!


Hoppas ni gillar vårat italienska tema, min personliga favorit var Porchettan med grillad blomkål. Vi blickar framåt och funderar ut nya teman. Ha en fin kväll! /Jimps

2 kommentarer:

  1. Den här lasagne låter väldigt gott! Måste också laga den! :)
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera