onsdag 10 oktober 2012

Kyckling med smarrig sallad


Dagens middag blev en snabblagad och fräsch rätt. Kyckling med kokosmjölk och sallad. Sallad är så underskattat, supersnabbt att fixa och supergott. Visst är det gott med lagade tillbehör som blomkålsmos eller stuvad vitkål, men sallad är alltid fräscht och gott och passar till det mesta. Lyxade till det med lite roligare sallad än vanlig isberssallad. Köpte en påse med blandsallad, en med babyspenat, sockerärtor, cashewnötter och hyvlad parmesan. Mumsigt! Om man vill har mer hetta så kan man ha sambal oelek i kycklingen, jag var tvungen att hoppa över det eftersom barnen inte gillar när det är för starkt.

Kyckling i kokosmjölk
  • 800 gram kycklingfilé
  • 1 stor röd lök
  • 6-8st champinjoner
  • 500 ml krämig kokosmjölk
  • 2 tsk thai yellow currypaste
Skär kycklingen i bitar. Hetta upp olivolja och ha 1 tsk currypaste, ha sen i kycklingen och stek. Ha sen i hackad lök i lite större bitar och tärnade champinjoner och stek. Ha ytterligare 1tsk currypaste och blanda om. Häll i kokosmjölk och låt i småputtra i 5-10min. Servera med sallad.



Ha en skön kväll! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Mums! Fräscht och gott!
    Kokosmjölk och kyckling är en oslagbar kombo!
    Ha en toppen kväll!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Mmmm parmesan.....fantastiskt gott ;)

    SvaraRadera