torsdag 15 november 2012

Korvstroganoff med ugnsrostad vitkål


Hej på er! Kvällens middag blev korvstroganoff och ugnsrostad vitkål. Hade planerat att göra smörstekt vitkål, men igår var jag in och kikade hos Erika och såg att hon hade gjort vitkål i ugnen. Fast jag har ätit vitkål i alla möjliga former så har jag inte kommit på att man skulle kunna göra det i ugnen, väldigt bra idé tycker jag och jättegott var det också. Korvstroganoff har aldrig varit någon favorit hos mig, men när Jimmy gjorde den här förut blev jag fast, skulle kunna dricka själva såsen så god är den. Buljongen är hemligheten enligt Jimmy. Klicka här för att komma till receptet.


Ugnsrostad vitkål 4-5port
  • 500 gram vitkål
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • ev. valfri krydda som chipotle, paprikapulver eller timjan
Skär vitkål i bitar och lägg i en bunke. Häll över lite olja och blanda. Salta och peppra och ev krydda med valfri krydda. Sprid ut på en plåt och rosta i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter tills vitkålen mjuknat lite och fått lite färg.


Igår fick jag hem min nya telefon, en Samsung Galaxy S3. Jag är väldigt nöjd så här långt. Igår när jag skulle gå och lägga mig var jag lite nervös att jag inte skulle vakna av alarmet på nya telefonen. Imorse kom Vincent och väckte mig och vill mysa och då tittade jag på klockan och insåg att klockan var 6.40 och det är tiden då jag ska åka till jobbet. Paniken spred sig och det blev en chockstart på dagen. Och det var inte telefonens fel utan mitt eget, hade ställt klockan en timme fel, väldigt bra jobbat. Det enda positiva var ju att jag fick sova en timme längre.


Ha en skön kväll! / Camilla

2 kommentarer:

  1. Hej! Skulle vilja rekomender vitamin/mineral drycken Fitline till dig! :) Kika in på min blogg för att se min resa och för att veta mer :)

    SvaraRadera
  2. Visst var det smidigt att tillaga vitkålen i ugnen. Jag fattar inte varför jag inte tänkt på det innan. :-)

    SvaraRadera