tisdag 11 december 2012

Hamburgare


Hej på er! Idag slutade jag i tid och efter jobbet åkte jag och tränade. Kör ju efter Dolph Lundgrens program och då ska man helst träna tre gånger i veckan och eftersom vi åker till Stockholm på fredag så måste jag hinna med mina tre pass innan det. Två är avklarade så jag ska nog hinna med det sista innan fredag. Längtar så mycket tills vi ska åka till Stockholm, bara jag och Jimmy. Vi ska shoppa, bo på hotell, äta massa godsaker och gå på Vitt och fräscht. Kvällens middag blev en klassisk hamburgare, brukar ju vanligtvis äta med salladsblad istället för bröd, men idag blev det stekt ägg. Perfekt måltid efter träning. Jag stekte äggen i en pepparkaksform så äggen skulle bli runda. Själva hamburgarna var helt basic, riktigt köttiga och goda.

Hamburgare 4-6 port
  • 800 gram köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olivolja
Hacka löken. Ha i köttfärsen, löken, pressad vitlöksklyfta och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Stek i stekpanna och toppa med en skiva cheddarost.


Hamburgerpressen





Igår klädde barnen granen, mysigt med gran och så doftar det så gott. Jag tycker om att köpa gran i tid så man hinner njuta ordentligt innan julen, för efter brukar man vara rätt trött på julen. Barnen älskar granen, att klä den var en höjdpunkt och igår avslutade de dagen med att säga godnatt till granen och imorse startade dagen med ett godmorgon till granen.




 Imorse smög jag upp ensam vid kl.5.30 och tände granen och satte mig och åt frukost, lite väl tidigt kanske, men väldigt mysigt.



Jimmy är ute och premiäråker skidor, fick nyss ett sms där det stod "Jag lever", alltid bra att veta, för längdskidor är ju minst sagt farligt, kändes som jag hade flera nära-döden-upplevelser förra året. Jag börjar bli lite sugen på att åka jag med, men mest för att det är världens bästa träning. Man blir så grymt skönt trött, hela kroppen får verkligen jobba. Får se när jag tar mig ut på min premiärtur.
Ha en trevlig kväll! / Camilla

3 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder på barnen. Det är mycket glädje nu i juletid med pyntning och pyssel. :-)
    Hamburgare var ett tag sedan, det ska jag försöka få in på menyn under jullovet. Såg väldigt gott ut med stekt ägg till.

    SvaraRadera
  2. Söta fina barn! Underbara bilder! :)
    Vad smart med att steka ägg i en rund form! :) Gott med hamburgare! Det var längesen vi gjorde dem... snart är det dags!
    Ha en fin kväll!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera