måndag 10 december 2012

Lax med ost-och persiljetäcke


Måndag efter helgjobb innebär ledighet, en efterlängtad sådan. Den här måndagen har varit måndagar brukar, träning och veckohandling. Bra start på veckan. Idag blev det en god laxrätt, gjorde en kall persilje- och citronsås till, men kände att den var lite överflödig, det räckte gott med osttäcket som var på laxen.

Lax med ost- och persiljetäcke 4 port
  • 800 gram lax
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl philadelphiaost
  • 3 msk hackad persilja (fryst går utmärkt)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 75 gram riven parmesan
  • salt
  • peppar
Blanda creme fraiche, philadelphiaost, sambal oelek, riven parmesan och hackad persilja, smaka av med salt och peppar. Skär laxen i portionsbitar om du har en hel lax, lägg bitarna i en ugnssäker form. Salta och peppra, laxen kräver lite salt. Fördela oströran över laxen och sätt in i ugnen på 175 grader i ca 20-30minuter.


Till åt vi grillad sparris, en favorit som passar till både fisk och kött.


På kvällningen har Jimmy varit och köpt oss en julgran och just nu håller han och barnen på att klä granen. Barnen är minst sagt exalterade. De älskar att vara med och hjälpa till. Ska fota den, så får ni ser hur den blev imorgon. Ha en trevlig kväll! / Camilla

3 kommentarer:

  1. Åh men varför har jag ingen lax hemma???
    orutinerat måste jag säga ;)
    jaja jag får väl överleva......

    SvaraRadera
  2. Mums! Gott, snabbt, smidigt och dessutom mycket nyttigt! :)
    Ha en fin tisdag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Vad gott det ser ut! Jag älskar lax och skulle kunna äta det mycket oftare än jag gör.

    SvaraRadera