måndag 10 december 2012

Sesam- linfrö- och solrosbröd


Igår kväll efter jag hade jobbat klart var jag på julbord med jobbet. God mat och mysig miljö. Tyckte lite synd om Jimmy som fick jobba så jag överraskade honom med julmacka. Har blivit en tradition här hemma, julmackeöverraskningen. Brödet som jag gjorde är en variant på sesambrödet som jag brukade göra förut, har blivit väldigt lite bakande på slutet, men bröd är absolut inget som jag saknar, sen tycker jag att det kan vara bra att ta till när man ska göra sig en räk-eller julmacka. Har tidigare gjort det här brödet med enbart sesam och med sesam och linfrön och igår blev det med sesam, linfrön och solrosfrön. Ett bröd som jag tycker funkar utmärkt med massa gott på och framförallt enkelt att göra.

Sesam- linfrö- och solrosbröd ca 30x30cm
  • 1 dl sesamfrö
  • 0,5 dl linfrö
  • 0,5 dl solrosfrö
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 ägg
  • 2 dl riven ost
Blanda alla torra ingredienser i bunke, ha äggen och mixa med mixerstav. Ha i den rivna osten och blanda. Låt svälla ca 5 minuter. Bred ut på en bakpappersklädd plåt, det går lättare om man doppar en slickepott i vatten och sen breder ut ca 0,5cm tjockt. Grädda i ugnen på 225grader i ca 8minuter eller tills brödet har fått lite färg. Skär i önskad storlek.




2 kommentarer:

  1. Vilket jättebra bröd! Tyckte det snakade lite mer brödigt och inte så omelettigt :)
    Kommer definitivt laga det igen, tack! Jag strödde över lite pumpafrön samt chiafrön innan ugnen och jag måste säga att allt gick precis enligt planen, bra recept.

    Med vänlig hälsning, Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillade brödet och tack för tipset med fröerna! :)

      Radera