onsdag 5 december 2012

Zucchinifrestelse


Hittade en recept på zucchinifrestelse i senaste numret av Expressens LCHF-bilaga. Förra året gjorde vi en rättikafrestelse och den var väldig god, men jag är lite kluven till rättika, ibland tycker jag att det är hur gott som helst, men vissa gånger tycker jag inte alls att det blir bra. Så jag blev glad när jag hittade det här receptet, enkelt att göra och dessutom lät det väldigt gott. Smaken var det inget fel på, men den blev lite väl lös, så nästa gång ska jag göra den annorlunda. Jag kommer att skriva som jag tänker göra inte som jag gjorde, för det kan nog bli riktigt gott om man gör det på rätt sätt. Man måste försöka bli av med vätska från zucchinin, vilket kommer att innebära att man behöver mer zucchini. Till åt vi julkorv, det var Jimmys idé, själv skulle jag kunna äta frestelsen som den är utan något till. Har aldrig gillat julkorv, men jag har fått ändra mig om massa saker som jag trodde att jag inte tyckte om, så jag gav det en chans. Inte lika illa som jag kommer ihåg, men jättegott var det inte. Det blir bara frestelse i matlåda för min del.

Zucchinifrestelse
  • 800-1000gram zucchini
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk ansjovisburk 125gram
  • 4 dl grädde
  • 100 gram philadelphia
  • 1-2 dl riven västerbottenost
Börja med att värma grädden i en kastrull och ha philadelphia så den smälter ihop med grädden. Dra åt sidan och ha spadet från ansjovisburken. Riv zucchinin grovt och krama ur så mycket vätska som möjligt. Riv löken grovt och skär ansjovisen i bitar. Smörj en ugnsform och varva zucchini, lök och ansjovis. Avsluta med zucchini och riven västerbottenost. Sätt in i ugnen på 200grader i ca 30min.


Imorgon ser jag framemot en ledig idag innan helgjobbet drar igång. Hoppas på lite mindre snöstorm imorgon. Tänkte börja dagen med träning, blir en bra start på dagen. Städa måste man ju också göra och sen ska jag hitta på något skoj med barnen. Förhoppningsvis ska jag hinna plugga lite också. Till våren ska jag läsa kemi 2 så nu håller jag på att fräscha upp mina kunskaper i kemi 1, var ju bara 10år sedan jag pluggade, så hjärnan är ju inte i toppform direkt. Till hösten ska jag förhoppningsvis dra igång högskolestudier, hoppas hoppas! Målet är uppsatt och jag ska göra allt för att nå det! Härligt med nya utmaningar i livet.
Jo förresten imorgon ska jag göra en sammanfattning av förra veckan när jag var mer strikt, hur gick det, vad hände med vikten? Det får ni veta imorgon!
Trevlig kväll på er! / Camilla

5 kommentarer:

  1. Den här frestelsen låter väldigt gott och fräscht! Perfekt alternativ till vanlig frestelsen på julbordet! :)
    Spännande att få höra resultatet efter en strikt vecka!:)
    ha en fin torsdag!
    Kam
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jag såg också det receptet. Jag kan hålla med när det gäller rättikan, ibland blir det jättejättejättegott och ibland känns den vattnig. Tycker inte att jag går någon skillnad vid tillagningen. Nackdelen med squash/zucchini är ju som du skriver att den blir vattning. Kanske kan man skiva/riva och salta. Torka av vätskan och sen torka lätt i ugnen en stund innan man gör själva gratängen.
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Hur länge i ugnen och på vilka grader?

    Tack

    Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar! Hade helt missat det, men nu är det med i inlägget :)
      Ha det så bra!

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera