tisdag 1 januari 2013

Första inlägget 2013


Ja då är det 2013 då... Punkt punkt punkt, det känns lite så idag. Lite tomt nu när allt är över och förbi, jul och nyår med uppskruvade förväntningar. Vi har haft en toppendag här hemma men jag känner mig tom i kroppen, börjar automatiskt varva ner efter en häktisk period. Jag hörde på radion i början av december att julhandeln för första gången på 14 år eller något sånt skulle gå ner, men det tror jag knappast! Hoppas ni alla haft en fin jul, ett gott nytt år och inte bara stressat omkring utan också njutit. Nu är det 2013 och jag blickar frammåt mot ett bra år, jag har en magkänsla som säger mig att det blir så.


Vi körde en trerätters idag istället för igår. Camilla och barnen gjorde iordning efterrätten redan igår så det var det första jag fick höra när jag kom hem efter jobbet. "Vi ska äta chokladpannakotta med jordgubb i morgon". Elsa var så taggad! Dem tycker det är så skoj att få vara med på ett hörn i matlagningen båda två.

Till förrätt gjorde jag gratinerad och fylld hummer. Vi har gjort detta några gånger tidigare och det är lika gott varje gång. Klicka här för recept. Elsa blev genast nyfiken idag när jag lade upp hummrarna på diskbänken medans Vincent vart märkbart nervös och visste inte riktigt hur han skulle reagera, han var rädd att dem skulle nypa honom. Men maten tyckte dem verkligen om båda två.

Till varmrätt gjorde jag helstekt oxfile som jag helt enkelt band upp så den håller en fin form. Saltar och pepprar runt om och steker sedan i ugnen på 150 grader tills innertempraturen är 55 grader. Det tar ca 45-60 min beroende på tjocklek. Tag ut köttet och låt det vila i folie innan servering. Busenkelt!

Till den gjorde vi en gammal klassiker, broccoligratäng i miniformar. Klicka här för att komma till receptet. Den har vi gjort många gånger även om det var länge sedan nu. Vi gjorde ingen sås till köttet utan det går alldeles utmärkt utan när man har den här gratängen att äta till köttet. Vill man lyxa till det så kan man såklart ha en god rödvinssås eller liknande vid sidan om.

Pannacottan har Camilla och barnen som sagt gjort så den kan jag inte ta åt mig äran för och inte ens ge er ett recept i nuläget, det är Camillas avdelning så jag ber henne fylla i receptet på den här i morgon :) Men den var väldigt god och en fin avslutning på denna trerättersmiddag!

Vi åt ju som sagt våran trerätters idag istället för igår men Camilla gjorde iordning en god middag även igår som stog dukad när jag kom hem. En räksoppa till förrätt och till varmrätt pepparbiff med stekt sparris, champinjoner och bearnaise. En trevlig överraskning när man kommer hem efter en lång arbetsdag Så är det när man har världens bästa flickvänn!

Ha det fint! /jimps

1 kommentar:

 1. All mat låter och ser smaskig ut!
  Härligt med sådan goda överraskningar!
  Ha en toppen dag, båda två!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera