onsdag 9 januari 2013

Saffran-och dragontorsk i ugn

 
God kväll på er! Hoppas ni har haft en bra dag! Min har varit lärorik, har jobbat ett kortpass och sen har jag pluggat. Det känns lite som heaven and hell, läste ju kemi A för 10 år sedan och den senaste tiden har jag försökt fräscha upp kunskaperna för att nu kunna fortsätta på Kemi 2, men jag har tydligen inte snappat upp allt för det känns svårt redan, det som är bra är att kommande kapitel är sånt som jag har koll på. Jimmy jobbar kväll så det lär bli mer pluggande under kvällen. Kvällens mat blev en variant på vårt mest besökta recept, torsk i ugn. Det som är annorlunda mot originalet är saffran och dragon. Det blev väldigt gott! Barnen tyckte också om det, Vincent tyckte att fänkålen var godast och Elsa är ju en riktigt fiskälskare så för hennes del var det fisken som var godast.
 
Saffran-och dragontorsk i ugn
  • 800 gram (2paket) fryst torsk
  • 3 st fänkålsstånd
  • 1 st purjolök
  • 1 burk champinjoner eller ca 6-8 färska champinjoner
  • 5 dl vispgrädde
  • 200 gram philadelphiaost
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 2 msk torkad dragon
  • 1 paket saffran 
  • salt
  • peppar
Tina fisken. Skiva champinjoner och stek i en stekpanna. Strimla purjolök och fänkål (ta bort roten i mitten), sänk värmen och fräs tillsammans med svampen. Häll i grädde, philadelphia, dragon, saffran och fiskbuljongtärning. Låt puttra några minuter, smaka av om det behövs salt och peppar. Skär fisken i kuber och lägg i en ugnssäker form och salta och peppra. Häll över grädd- och ostblandning. Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 30minuter
 
 
Ha en trevlig kväll! / Camilla


4 kommentarer:

  1. Åh, vad gott! Fisk och fänkål är ju toppen ihop.

    SvaraRadera
  2. Detta ska lagas:) Tack för recepten och inspirationen.

    SvaraRadera
  3. Låter otroligt gott! Härlig smakkombination! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Oj oj oj va gott det ser ut ... Måste prövas..
    Tack för allt gott ni delar med er av...
    Irene

    SvaraRadera