måndag 1 april 2013

Pulled beef i tortillabröd

God kväll! Började dagen väldigt tidigt, för tidigt med tanke på sömnen. Igår var jag och mamma med Elsa in till Öron-näsa-halsavdelningen eftersom hon har fått så mycket ondare i halsen. Allt tydde på en infektion i halsen, så det är inte konstigt om det gör ont, stackars liten. Vi åkte därifrån med ytterligare en pencillinkur *suck*, hoppas att det är den sista på ett tag. Under hela natten har hon legat min och Jimmys säng och varit ledsen, hon hade så ont, så det blev inte mycket sömn för någon av oss. Idag har hon också haft ont, men förhoppningsvis vänder det snart.



Nu till maten, pulled beef, ett riktigt långkok i ugnen. Vi gjorde det igår och åt det idag. Köttet ska tillagas länge på låg temperatur, så att köttet bara faller isär. För oss tog det 8 timmar innan köttet var klart, men det verkar variera lite, har sett på nätet allt från 4 till 12 timmar. Köttet vi använde oss av var högrev, riktigt gott blev det. Man kan också göra pulled pork, då har man karré istället. Vi tillagade köttet i en lergryta, men det går lika bra att göra det i en gjutjärnsgryta med lock.

Pulled beef
  • ca 1 kg högrev
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl chilisås
  • 2 dl rödvin
  • 0,5 msk spiskummin
  • 0,5 msk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • (ev hackad röd chili, om du vill ha lite mer hetta)
Om du använder en lergryta så börja med att lägga den i blöt i 10min. Dela löken och vitlöken i kvartar. Lägg lite lök i botten på grytan, lägg på köttet och toppa med resten av löken. Blanda, chilisås, rödvin, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar (ev hackad röd chili). Häll blandningen på köttet och sätt in grytan i kall ugn och sätt ugnen på 125 grader. Titta till och ös lite då och då. För oss tog det 8 timmar, testa att dra med en gaffel i köttet, det ska falla i sär och bli trådigt.


Nu till brödet, receptet har jag fått av min mamma som hon har hittat på nätet, så jag vet inte vart det kommer ifrån, men dessa bröd blir riktigt bra, jag la till riven ost till receptet för att få en ännu godare smak. Tror att det är mängden fiberhusk som gör att brödet håller ihop så bra.

Tortillabröd 2 stora eller 4 små
  • 4 st ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • 0,75 dl mandelmjöl
  • 0,50 dl fiberhusk
  • 2 dl riven ost
Vispa äggen poröst (2-3 minuter), tillsätt creme fraiche, mandelmjök, fiberhusk och riven ost och vispa igen. Låt sväll minst 5 min. Kavla ut runda bröd tunt mellan ett bakplåtspapper och oljad platsfolie. Ta bort plastfolien och grädda i ugnen på 150 grader i ca 15 min.
Vi serverade med isbergssallad, tomat, gurka, rödlök och en het avokadoröra, gjord på avokado, creme fraiche, sambal oelek och vitlökspulver.


Innan middagen gav jag mig ut på en löparrunda, det har ju blivit så mycket roligare sen jag köpte pulsklockan, nu kan man ha stenkoll på dagsformen och träna så optimalt som möjligt. Tänkte tipsa om en sida som jag brukar vara inne på, Aktiv träning, där kan man hitta löparprogram för olika mål. Det programmet som jag går efter nu innefattar 3 löpningar i veckan, ett intervallpass, ett tempopass och ett längre pass i lugnare tempo. Passar mig perfekt just nu.
Nej nu är det dags att gå och lägga sig för min del! Ha det gott! / Camilla

3 kommentarer:

  1. Stackars Elsa...:( Hoppas att det vänder snart!
    Pulled biff/pork är ju så gott!
    Att äta det i tortilla blir ännu godare! Kan vara perfekt alternativ till vanligt tacos!
    Ha en toppen dag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Jag har just gjort ert pulled beef-recept till mig och min pojkvän, åh så gott och mört det var!!! Vi hade också vårt kött inne i ugnen i 8 timmar och då var det perfekt.

    SvaraRadera
  3. Är på väg till Cold Storage mataffär i Paragon Singapore. Behöver inspiration och det får jag här

    SvaraRadera