torsdag 18 april 2013

Två stycken härliga recept!


Hej på er, har ni en bra Torsdagskväll? Själv har jag precis slagit mig ner i soffan och tittar på sm finalen i ishockey, trots att inte Färjestad spelar... Annars så går jag mest och längtar efter helgen nu! Det har varit mycket jobb ett tag och det kommer fortsätta så ett tag framöver också, jag tycker om att jobba mycket och ledigheten blir ju då extra skön!

Ikväll gjorde jag en jättegod kycklingrätt. Fräsch, smakrik och mättande, precis som jag vill ha det. Kycklingytterfile i dragonsås toppad med smörstekt spenat på en bädd sallad och rödlök. Enkelt och snabbt att göra dessutom, jag gjorde allt i samma stekpanna...Fräs kyckling, fräs spenat och koka ihop såsen,  pang pang pang! Så här gör du rätten.

Kycklingytterfile i dragonsås 4 port:
  • 800 - 1000 g kycklingytterfilebitar
  • 300 g bladspenat
  • 4 dl grädde
  • 150 g philadelphiaost
  • ½ - 1 kycklingbuljongtärning
  • ½ - 1 tsk torkad dragon
  • ½ tsk chiliexplosionkrydda
  • salt & peppar
  • smör till stekning
Börja med att bryna kycklingen i panna med smör. Salta, peppra och krydda kycklingen med chiliexplosionkrydda under stekningen, plocka sedan ur kycklingen när den fått fin färg. Fräs sedan spenaten i samma panna i samma smör, spenaten kommer då dra i sig alla smaker från kycklingen. Efter ett par minuter plockar du även ur spenaten ur pannan. Då är det dax att göra såsen. Hetta upp grädde och philadelphia, krydda med buljongtärning, dragon, salt och peppar, smaka av tills du fått ihop en god sås. Lägg sedan ner kycklingbitarna i såsen och låt puttra med 5-10 min så kycklingen blir ordentligt tillredd. Klart!

Servera på en salladsbädd bestående av hackad isbergssallad och rödlök marinerad i olivolja.


Här kommer ett till recept dagen till ära! Det blir ju ibland lite si & så med bloggandet när agendan är fulltecknad men all mat fotas och kommer ut på bloggen, även om det ibland blir lite senare :) Nu ska vi se, jag tror det var i Tisdags vi åt detta och det är en laxpudding där vi helt enkelt bytt ut potatisen mot vitkål. En väldigt god och stabbig rätt som minst sagt mättar! Man fick lite Jul eller Midsommarvibbar när man åt den med smaker som gravad lax och dill i. Så gör ni den inte nu så spara receptet och släng ihop en till Midsommar vettja...


Vitkålslaxpudding 4 port:
  • 400 g gravad lax
  • 800 g vitkål
  • 1 gul lök
  • 16 skivor ost
  • 2 msk hackad dill
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 4 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och peppar
Börja med att strimpla och koka vitkålen i vatten + buljongtärning i ca 8 min. Häll sedan av vattnet och låt vitkålen svalna en aning och skiva löken. Då är det dax att göra iordning puddingen, jag använde en brödform. Varva vitkål-lök-salt-peppar-dill-ost-lax i den ordningen, ca 3-4 varv och avsluta med ett lager vitkål. Rör sedan ihop en äggstanning genom att vispa ihop 2 ägg, grädde och mjölk. Häll på stanningen och grädda sedan i ugnen på 225 grader i 20-25 min tills färgen är fin. Klart!

Låt den stå ett tag efter tillagning så den får sätta sig lite innan servering och tänk på att den är ännu godare dagen efter, så det skadar inte att göra en dubbel sats för rester ;)


Jo, för att visa våran gamla trotjänare lite respekt så lägger jag in denna bild. Vi sålde våran kombi igår och håller nu på att leta ny bil. Den har varit med oss länge så det kändes lite vemodigt att se den rulla iväg, men allt har sin tid och det ska verkligen bli skönt med en nyare bil så småning om. Innan dess så kommer cykeln få jobba :)

Ha nu en skön kväll på er! /Jimps

3 kommentarer:

  1. Inte så bra att läsa detta när man är hungrig! Vitkållaxpudding är något som jag gärna testar!

    SvaraRadera
  2. Mmm...smarrigt med båda recepten! :)
    Laxpudding låter ju kanongott! Sparar receptet!
    ha en toppen fredag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  3. Mums för båda recepten. Laxpuddingen blev i förrgår och kycklingen idag.:) //Pia

    SvaraRadera