tisdag 2 juli 2013

Loppisfynd, Hjo och shopping


 Hej på er! Nu är vi ute på en tur i Sverige, just nu befinner vi oss i Hjo. I lördags innan vi åkte var vi ute på en liten loppisturné i Dalarna. Det är först på senare tid jag har insett tjusningen med loppisar, förut såg jag bara gammalt skräp, men nu har jag hittat min loppisögon. Det blev några fynd, två fina uppläggningsfat, en flaska, en vas och en medicinflaska. Man måste öva lite innan man ser fynden på loppisar. Min senaste drog annars är Blocket, där kan man fynda plus att det är lite adrenalin inblandat, känslan när man verkligen är först på ett riktigt fynd är inte alls dum. Har köpt ett bord till vardagsrummet sen sist, kan visa det senare. Det ska också målas precis som skåpet som jag har köpt.

 
 
Tänkte ni skulle få se lite fina bilder från Hjo som vi besökte igår. En vacker hamnstad som kallas för trästaden, med mycket fina gamla trähus.
 

Nere vid hamnen




Fina parker att ströva runt i

Vi åkte det obligatoriska turisttåget





Vackra gamla hus i stadsparken

Matstället Grönköping hade vacker utsikt och väldigt god mat


Ceasarsallad med handskalade räkor

Mina grillgrabbar sitter och snackar

Stugan


 Idag har det varit riktigt tråkväder, så vi åkte till Skövde och shoppade lite och spelade bowling. Det var första gången barnen bowlade och de tyckte verkligen att det var roligt. Det kommer vi göra fler gånger när vi kommer hem. Gillar aktiviteter som är roliga både för barn och vuxna.

Nu till shoppingen, vi hittade jättefina vinglas på Lagerhaus, fin form och tunt glas. Synd bara att jag inte dricker vin, men får kanske göra ett försök i dessa nya glas. Sen köpte jag två glasburkar också, men de är så bra inpackade så de får ni se sen när vi kommer hem.

 
Bland det bästa som finns med sommaren är ju torghandeln runt om i Sverige, att få chansen att köpa lokalproducerade råvaror mitt på stan det är ju hur bra som helst. Så från torget i Skövde fick sparris, knipplökar och jordgubbar följa med hem. Blir perfekt till dagens middag!
 


På agendan den här veckan har vi Bisonsafari och en båttur med fiske, sen får vi ta dagen som den kommer, verkar ju tyvärr inte bli något sol och badväder. Svensk sommar alltså, nästa år får vi nog satsa på en utlandsresa så man får solgaranti. Fast hur det än är så är det ju skönt att bara vara ledig och vara med varandra. Sen kan man ju träna hur ofta man vill och nästan när man vill, nu när min förkylning börjar försvinna finns det inga ursäkter!
Nej nu börjar det bli dags att tända grillen och fixa lite käk. Ha det så bra ute i sommarsverige!
Följ oss gärna på instagram där vi ät lite mer aktiva just nu. Jag heter jimpsmillislchf och Jimmy heter jimps_. / Camilla

6 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder! Ser ut som ni har det väldigt bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har haft det jättebra, hoppas du haft en fin sommar själv också! /jimps

      Radera
  2. Underbara bilder! Så åka mysigt att åka runt så här i Sverige! Kul med loppisfynd! :)
    Ha en fin kväll!
    Kramar!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar att resa runt i Sverige och upptäcka nya fina platser! Vi har haft två stycken kanonveckor! ha det fint /jimps

      Radera
  3. Åh, där är jag född och uppväxt! Hoppas att ni får fina dagar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vi hade aldrig vart där tidigare men vi har haft det jättebra och det är verkligen en riktig pärla! /jimps

      Radera