onsdag 28 augusti 2013

Chicken nuggets


 
God kväll på er! Idag har jag och barnen varit lediga tillsammans, vi åt lunch ute med barnens kusin. Till barnens stora förtjusning fick vi åka i hans cab, barnen skrek av lycka när det blåste i håret. En riktigt lyckad utflykt. Efter det pressade jag in en löprunda och sen åkte vi till mina föräldrar som äntligen är hemma igen, där fick vi jordgubbar och grädde. Så är års tänker jag hela tiden att jag nog gör saker för sista gången, kanske var det sista gången jag låg ute och solade häromdagen och idag var det kanske sista gången för i år jag åt färska jordgubbar och grädde. När det är sista gången så njuter man extra mycket. härligt!  
 

Idag var det dags för Vincents favoritmat, kycklingbitar med ostdipp. Dippen gick inte riktigt hem, men kycklingen fick toppbetyg av barnen och ja av mig med, riktigt gott! Jag panerade med fläsksvålar, vet inte vem som kom på det här från början, men det funkar riktigt bra. Idag tog jag fläsksvålar med barbequesmak och det blev en fullträff, väldigt god smak! Receptet på ostdippen hittade jag idag hemma hos mina föräldrar i en LCHF-bilaga, i orginalreceptet skulle man ha i sån där orange cheddarost, inte för smaken utan för färgen. Det hoppade jag över och hade i paprikapulver istället. Jag tyckte att ostdippen blev jättegod. Om man vill kan man ha nån creme fraiche-baserad dipp istället eller också. Såser och dipper kan man inte få för mycket av.

 
Börjar med ostdippen eftersom det är bäst att göra den först så den hinner svalna och tjockna lite.
 
Ostdipp
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 gram riven ost (ta nån med lite smak på)
  • paprikapulver
  • salt

Värm creme fraichen i en kastrull, ha den rivna osten och värm tills osten smälter. Rör om hela tiden, smaka av med paprikapulver och salt (om det behövs, beror på hur salt ost du har). Låt stå och svalna och tjockna.
 
Chicken nuggets 4 port
  • 4 st stora kycklingfiléer
  • 1 påse fläsksvålar barbequesmak
  • 2 st ägg
  • salt
  • peppar
Skär kycklingen i munsbitar. Ha i fläsksvålarna i en matberedare eller blender och mixa, häll upp på en tallrik. Ha ägg i en skål och vispa lätt med en gaffel. Salta och peppra kycklingen, doppa först i äggen och vänd sen runt i fläsksvålen. Kycklingbitarna blir godast om man friterar, men det går bra att steka i smör och olja. Gjorde ett mellanting, hade en hög gjutjärnskastrull som jag hade ca 2 dl olja i och en rejäl smörklick och så stekte/friterade jag kycklingen. Ytan blev frasig och god, precis som den ska vara. Jag serverade med lite god blandsallad.
 
 
Fläsksvålen finns att köpa i en del mataffärer, själv måste jag åka till City Cross i Falun (grannstaden) för att få tag i den. Kolhydratshalten är 0-1gram står det på påsen, fetthalten 30gram och protein 70gram.
Jimmy jobbar kväll idag också, gillar inte att vara själv på kvällarna, är så mörkrädd och det blir inte bättre med åren kan jag säga. Hör så mycket ljud som jag aldrig skulle höra om han vore hemma. Saknar verkligen ljusa kvällar! Får ta och tända nu i alla fönster innan det blir mörkt och tända lite ljus. Ha en fin kväll! / Camilla
 
 

6 kommentarer:

  1. Man ska ha katt när man är mörkrädd, då kan alltid skylla alla ljud på den :)

    Eva

    SvaraRadera
  2. Mmm så gott!!
    Det där med mörker o olust känner jag igen så jag är glad för gatlysena utanför.....

    SvaraRadera
  3. Smaskens med chicken nuggets! Längesen jag lagade de! Måste fixa snart! :)
    Jag är också mörkrädd... :(
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  4. Mörker ja usch!!
    Men dom där fläsksvålarna med barbaque krydda såg ruggigt goda ut! Måste leta på sånna...Är det på chipsavdelningen som du hittat dom på citygross?
    /Helena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Helena! Ja vid chipshyllan hittade jag fläsksvålen :) Ha en fin dag! / Camilla

      Radera
  5. Mums vad gott det såg ut! :)
    Måste snart testa tror jag!
    Kram

    SvaraRadera