torsdag 22 september 2011

LCHF bröd

Bakade bröd idag. Saknar för det mesta inte bröd, men ibland kan det vara gott. Det jag gillar med det här brödet är att alla ingredienser är lätta att få tag i. Både Pofiber och Fiberex hittar man i de flesta mataffärer i glutenfritthyllan.

LCHF bröd



  • 50g smör

  • 3dl pofiber

  • 1msk fiberex

  • 2tsk bakpulver

  • 1/2tsk salt

  • 250g kesella

  • 1ägg

  • 1dl vispgrädde

Sätt ugnen på 200grader. Smält smör och låt kallna. Blanda de torra ingredienserna, blanda sen i kesella, smör ägg och grädde. Låt stå och svälla i ca 15min. Dela degen och gör 6st bullar. Lägg på bakplåtsklädd plåt och grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20min.














13 kommentarer:

  1. Du måste prova "ostfrallorna" oxå, det är mina favoriter!

    SvaraRadera
  2. är inte förpackningen som socker?

    SvaraRadera
  3. Nej det är inte socker!, det är ett baktillbehör. Innehåller fibrer med ett kolhydratvärde på 5,5g per 100g. /jimmy

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag publicerade receptet på min nystartade blogg och länkade till eran blogg så inget är snott. Hoppas det är ok!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart är det ok! Ha det bra och lycka till med din blogg!

      Radera
  5. Ååå va gott det var. Tusen tack!
    Jag lägger upp det på min LCHF blogg. (länkar självklart till er)

    lchfmedhanne.blogg.se

    SvaraRadera
  6. Jag gjorde dessa som ostfrallor. Blandade i lite riven ost i degen, och doppade ovansidan i ost innan gräddning, blev superbra! Tack för fina recept!

    SvaraRadera
  7. Hej! Hur många gram kolhydrater är det per bulle? Tack! Från Ebba

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ebba! Har faktiskt inte räknat ut hur många gram det blir per bulle, tyvärr!
      Ha det fint!

      Radera
  8. hej, ja undrar om brödet går att jämföra med nånting. provade göra whoppies, gillade de inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej dem påminner inte om whoopies, mer brödig struktur i dessa. mvh jimps

      Radera