söndag 18 september 2011

Storkok

Lagat lunch och gjort i ordning några matlådor. Idag blev det vitkål och köttfärssås.

Köttfärssås (ca 8port)

800g köttfärs
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 burkar krossade tomater
3dl vispgrädde
3msk oxfond
1dl rödvin
Oregano
Saltpeppar

Servera med vitkål, skiva vitkål med osthyveln och stek i mycket smör tills kålen blir mjuk.
Mycket gott!


6 kommentarer:

  1. Det där ska jag testa göra någon dag :)

    SvaraRadera
  2. Ja de tycker Jag! De va kanon gott. :)

    SvaraRadera
  3. Jättegott med smörstekt vitkål till, tack för tipset
    /Carina

    SvaraRadera
  4. Hej Carina!
    Ja visst är det gott med vitkål till :) Vitkål är underskattat, går att använda till mycket, coleslaw, vitkålssallad och kålpudding. Ha en bra dag! / Camilla

    SvaraRadera
  5. kan man ta kokosmjölk istället för grädde..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det tycker jag absolut att du kan göra. Smaken kommer såklart bli en aning annourlunda men det låter gott i mina öron :) ha en bra dag.

      Radera