Helstekt fläskfilé fylld med soltorkade tomater
- 1 fläskfilé
- paprikapulver
- salt
- peppar
Putsa filén, krydda. Stek runt om för att få en fin stekyta.
Fyllningen:
- 100 g philaphiaost
- 5 soltorkade tomater
- 0,5-1 röd chili
- 1 vitlöksklyftan
- 1 msk persilja
- 1 msk basilika
- salt
- peppar
Hacka de soltorkade tomaterna, hacka chilin fint, ta en halv eller en hel beroende på hur starkt ni vill ha det.Pressa vitlöksklyftan. Blanda ihop alla ingredienser.
Skär en skåra längs med hela fläskfilén, fyll med fyllningen och bind filén med stektråd. Sätt i en stektermometer i filén och sätt in i ugnen på 150grader tills köttet får temperaturen 68grader.
Paprikasås
- 2 dl creme fraiche
- 1 röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk paprikapulver
- 1salt
- peppar
Finhacka paprika och pressa vitlöksklyftan och blanda ihop med creme fraiche, smaka av med paprikapulver, salt och peppar.
Koka sparrisen, häll av vattnet och ha en stor klick smör, pressad citron och salt och blanda runt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar