Till middag vart det en supergod broccoli & gorgonzolapaj. Riktigt saftig och smakrik vart den, jäkligt nöjd! Rekomenderar. Serverade den tillsammans med vitkålssallad som som vi hade kvar från gårdagen.
Pajbotten:
- 3 dl pofiber
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 100 g philadelphia
- 1 dl vispgrädde
- ½ tsk salt
Smält smör och philadelphia i en kastrull på låg värme. Blanda sedan ner ägg, pofiber, vispgrädde och salt. Rör ihop till en smet och fördela den i en pajform. Grädda den i ugnen på 225 grader i 15 min tills pajdegen fått fin färg.
Fyllning:
- 400 g broccolibuketter
- 2 st rödlökar
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl gräddfil
- 3 st ägg
- 3 dl riven ost
- 150 g gorgonzola
- salt och peppar
- smör
Hacka rödlöken och fräs den i en stekpanna med smör tills löken börjar få lite färg, tillsätt då broccolin och färväll den dvs låt den koka ur all vätska. Salta och peppra. Mixa sedan ihop ägg, creme fraiche, gräddfil, ost och gorgonzola. Salta och peppra innan du häller blandningen över pajfyllningen. Vrid ner ugnstempraturen till 180 grader och låt pajen gräddas i ca 45 min. Klart! Låt vila några minuter innan servering och njut ;)
Nu slänger jag mig i soffan och ser fram emot en helkväll först med fotboll sen rundar vi av med småkronorna som spelar semifinal match mot finland ikväll! Ha en riktigt trevlig kväll!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar