LCHF Flygande Jakob med curry 4port
- 1 grillad kyckling eller 4st kycklingfiléer
- 4-6 stora champinjoner
- 4 dl vispgrädde
- 0,5 dl chilisås
- 0,5 msk curry
- salt
- peppar
- 1,5 dl jordnötter
Skiva svampen och stek, salt och peppra. Om du har kycklingfiléer så skär dom i bitar och stek och salta och peppra. Lägg kyckling och svamp i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, chilisås, curry, salt och peppar, smaka av om du vill ha mer av något. Häll över kycklingen och svampen. Sätt in i ugnen på 225grader i 20min. Jordnötter har du på efter 10minuter annars blir nötterna brända. Jag hackade jordnötter efter som barnen skulle äta, men annars går det lika bra att ha dom hela.
Känner mig träningssugen, kanske ska köra ett pass innan jobbet imorgon, behöver jobba på konditionen om jag ska orka åka 3mil på skidorna. På måndag är vi lediga och då tar vi oss en tur på skidorna igen. Kändes riktigt bra sist så nu längtar jag efter skidorna. Älskar att det är så bra träning, härlig känsla när hela kroppen får jobba. Ha en skön kväll! / Camilla
Curry är en bland de godaste kryddorna som finns!! Och här älskar vi just flygande jacob. Ibland gör vi den med köttfärs! "Färsiga Jacob" .. gott det med!
SvaraRaderaSkidor låter härligt! Här nere i södra Småland har vi inte haft snö så länge.
=)
Med köttfärs, det lät spännande :) Det får vi testa! Ja curry är ju så gott :) Skidor är riktigt roligt och tokjobbigt, men det är skön träning, frisk luft i väldigt fina miljöer, jag gillar det mer och mer. Snön var riktigt sen här uppe den här vintern, men nu finns det gott om snö och det snöar just nu också :) Ha en trevlig kväll!!!
RaderaVi gör alltid flygande jacob med curry och det är så gott. Däremot har jag aldrig haft svamp i, låter gott.
SvaraRaderaJa det var jätte gott med curry i, har aldrig tänkt på det innan. Svamp har vi alltid i och även bacon ibland.
Radera