Mandel- och valnöttsbröd med frön 1 bröd
- 100 gram mandlar
- 50 gram valnötter
- 50 gram sesamfrön
- 2 msk fiberhusk
- 1,5 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk brödkryddor
- 150 gram valfria frön ( jag tog 50g solroskärnor, 25 g pumpakärnor, 25 g hackade valnötter, 25 g sesamfrön, och 25 g linfrön)
- 250 gram kesella
- 6 ägg
Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till ett mjöl, blanda ihop med övriga torra ingredienser i en bunka. Vispa ägg och kesella i en separat bunke. Blanda ihop allt och låt stå och sväll i 10min. Häll upp i en 1,5liters brödform och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 80min. Låt brödet svalna på ett galler under en brödduk. Skär upp när brödet har svalnat helt. Bred på bregott och lägg på en god ost skiva och njut!
Nej nu är det dags för mig att gå och lägga mig, tidig morgon imorgon också, då vankas det bokrea! Vet redan vad jag ska äta till frukost iallafall...en mumsig smörgås med en jätte god prästost som jag köpte i Deli-disken på jobbet idag. God natt på er! Vi hörs imorgon! / Camilla
Det brödet är verkligen kalas!
SvaraRaderaDetta skall verkligen prövas!! Bak helg :)
SvaraRadera//Helen
Ja helt underbart gott, bästa brödet :) Ha en bra dag!
SvaraRaderaVad kul att brödet gillades. :-) Jag ser alltid till att ha detta bröd hemma, uppskuret i frysen. Själv äter jag väldigt lite bröd men både mannen och sonen vill ha bröd till frukost och då går det åt lite. :-)
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRadera