torsdag 16 februari 2012

Tacosallad

Kvällens mat blev tacosallad, köttfärs med hemgjord tacokrydda, riven ost, chunky salsa, gräddfil och massa sallad till. Klicka här för recept på tacokryddan och här för chunky salsa. Det var gott och fräscht, saknade mina jordnötter lite dock, fanns inga hemma. Jag kanske är den enda som alltid har jordnötter till tacos, men jag tycker att det är så gott.



Min nya tallriksmodell



Det har ju varit mycket debatter om LCHF i medier på slutet. Har märkt att många motståndare inte vet vad LCHF:are äter, eller de allra flesta. De verkar tro att vi äter stora mängder med kött som badar i smör eller sås. Bilden ovan är mitt LCHF, äter mer grönsaker än vad jag har gjort i hela mitt liv, sen äter jag lika mycket kött som jag alltid har gjort, fett äter jag mer av fast inga kopiösa mängder. Just den här tallriken ser nästan ut som innan LCHF, förutom att jag åt hälften med sallad och istället nachos till. Innehållet är däremot väldigt annorlunda, den här tallriken innehåller tacokrydda och salsa utan glutamat, andra tillsatser och socker. Förut blev jag alltid trött efter en tacotallrik, hamnade alltid i matkoma, det händer aldrig nu. Så man kan ju undra vad som är farligast, jag väljer iallafall LCHF-tallriken. För mig är det ett enkelt val som började som en diet och blev en livsstil, men det är tur att alla får göra som de vill .


Idag hade jag trötta barn, Vincent somnade helt plötsligt på mattan i vardagsrummet och Elsa ville gå lägga sig tidigare. Vincent har åkt skridskor på dagis och Elsa har åkt buss till en teater, mycket händelser i en 3- och 4-årings liv. Själv har jag börjat förbereda inför bokrean på jobbet, bästa tiden på året, är ju en riktig bokmal och så snart får jag ladda mina bokförråd.Härligt! Ha en skön kväll! / Camilla

8 kommentarer:

  1. bra skrivet!

    /Bullerbacken

    SvaraRadera
  2. Prova Caschewnötter på tacos, supergott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset, det har jag aldrig provat :) Det blir det nästa gång!

      Radera
  3. Vad är egentligen glutamat? Förstår att det inte är något bra men varför? Mvh Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är en smakförstärkare (E621) som gör att mat med till exempel dåliga råvaror eller halvfabrikat smakar bättre. Finns väldigt ofta i halvfabrikat och kryddblandningar. Vi mådde ofta dåligt när vi hade ätit glutamat, hamnade ofta i matkoma och fick hjärtklappning. Sånt slipper vi ta och lov nu :) Här kan du läsa mer om Glutamat http://www.kostdoktorn.se/fet-av-glutamat-e621/
      Ha det gott!

      Radera
  4. Tacos är så gott. Har aldrig testat med jordnötter till, det lät spännande... ska försöka komma ihåg det till nästa gång det blir tacos här hemma.

    SvaraRadera