söndag 8 april 2012

Vaniljpannacotta

Idag efter maten lyxade vi till med min favoritefterrätter, pannacotta. Jag har aldrig varit speciellt mycket för sötsaker eller efterrätter, men pannacotta gillar jag verkligen, tror att det är för att man nästan alltid har något syrligt till, gillar kombon. Det är ju fortfarande påsk och även imorgon, men då är det jobb för oss igen. Hade verkligen velat vara ledig lite längre, iallafall en dag till, men men nu är det som det är, upp i ottan imorgon. Hoppas att ni får vara lediga och njuta av ledigheten! Här kommer receptet på min favvo-pannacotta.

Vaniljpannacotta 4 port
  • 4 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 2 msk sukrin
  • 2 st gelatinblad
  • valfria bär
Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten i minst 5min. Blanda grädde, vaniljpulver och sukrin i en kastrull och koka upp, dra av kastrullen från plattan. Ta upp och vrid ur gelatinbladen och lägg ner i kastrullen under omrörning. Häll upp i 4st glas och ställ kallt så det stelnar. Servera med bär.
Ha en trevlig kväll och fortsatt trevlig påsk!!!

4 kommentarer:

  1. Gott med pannacotta, favoritefterrätt i vår familj! :)
    Vi har också gjort pannacotta på påskafton, fast med passionsfrukt!
    Ha en fin måndag!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad gott med passionsfrukt, gillar verkligen att bryta av med något syrligt. Hoppas du har haft en bra dag!

      Radera
  2. Svar
    1. ja den var sjukt god, inte ofta vi äter efterrätt här hemma men den här gick verkligen hem hos hela familjen! verkligen supergod!

      Radera