onsdag 9 maj 2012

Kyckling på fyra vis


Vi gjorde kyckling file i ugn nu på kvällskvisten. Kyckling, ost och bacon blir aldrig fel! Vi hade lite olika ostar hemma och jag kunde inte bestämma mig för vilken vi skulle använda så jag gjorde helt enkelt fyra stycken olika, en quattro helt enkelt. Den första gjorde vi med cheddar, den andra med vitlöksfärskost, den tredje med paprika & chili färskost och den sista med blåmögelost. Alla var jättegoda så jag har svårt att kora en vinnare.

Baconlindad kycklingfile fylld med ost 4 port:
  • 4 st kycklingfileer
  • 1 st paket bacon ca 140 g
  • 200 g valfri ost
  • paprikapulver
  • smör
  • rapsolja
  • salt & peppar
  • chilisås
Börja med att bryna kycklingfileerna i grill/stekpanna med smör och rapsolja, krydda dem ordentligt med salt, peppar och paprikapulver. När dem fått stekyta så plocka ur dem ur pannan och lägg dem i en ugnsform. Skär ett par djupa snitt i varje file och lägg på en rejäl klick med ost på varje, snitten gör så att osten kan krypa ner i fileerna när dem ugnssteks. Linda sedan in varje file i 2 st baconskivor och stoppa in formen mitt i ugnen på 150 grader i ca 45 min eller tills innertempraturen landar på ca 80 grader celsius.

Till dem här godingarna serverade vi isbergssallad med rödlök, oliver och soltorkade tomater. En klick Lallerstedts bearnaise är också ett måste till kyckling!


Nu har vart varit och köpt en ny innebandyklubba och hoppas verkligen att det blir träning idag! Ser lite mörkt ut med dåligt intresse men stegräkningstävlingen skulle verkligen behöva det idag :) I värsta fall får jag kanske ge mig ut på en kvällspromenad och jobba upp siffrorna med.

Ha en skön kväll på er!

3 kommentarer:

  1. Så gott med kyckling fylld med ost! :) Jag har också lagat något liknande med parmesan inuti! :)
    Ha en fin dag!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ost är gott till det mesta, men extra gott till kyckling :) Ha en bra dag!

      Radera