söndag 3 juni 2012

Kalvfärsspett

Idag hände något ovanligt, jag fick sova på morgonen. Det är alltid Vincent som är uppe och stojar på morgonen, vilket han även var imorse, men idag hände något ovanligt, han somnade om bredvid mig. Skönt att sova ut lite, men då missade jag morgonpromenaden som jag hade planerat att gå innan Jimmy skulle åka till jobbet. Blev en rask 20minuters promenad och sen körde jag ett 20minuters pass på crosstrainern i källaren, allt för stegtävlingen, sista veckan nästa vecka, så nu måste man lägga i en högre växel.
Sen har jag lagat middag som jag ska äta på jobbet. Grillade kalvfärsspett med paprika, skulle vilja äta nån fetaoströra till, men hade ingen fetaost hemma, så jag ska kika om det finns på jobbet i delidisken. Har smakat ett spett och jag kan säga att det här kan jag varmt rekommendera, längtar verkligen till dagens middag på jobbet. Mumsigt värre!

Kalvfärsspett
  • 500 gram kalvfärs
  • 1 ägg
  • 100 gram parmesan
  • 1 dl färsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
Lägg träspetten i blöt. Blanda färs, ägg, riven parmesan och hackad oregano, smaka av med salt och peppar. Forma färsen till järpar och trä på spetten. Grilla ute på grill eller i ugnen på 175 grader i ca 15-20min, vänd spetten efter halva tiden. Servera gärna med grillade grönsaker och fetaoströra.


Nu är det dags att åka till mina föräldrar och lämna barnen och sen vidare mot jobbet för kvällsjobb. Ha en skön söndag! / Camilla

3 kommentarer:

  1. Ser otroligt gott ut! Gott med parmesanen! :)
    Ha en fin dag, hoppas du har lite krafter kvar till kvällen efter jobbet! :)
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Mmm nu har jag ätit det i matlåda, farligt gott! Passade väldigt bra med parmesan i. Än energinivån på topp, får se vad jag säger halv elva ikväll när jag slutar jobbet :) Ha det så bra! Kram

    SvaraRadera
  3. Hej Camilla! Här är länken på receptet på Gravad lax, det innehåller socker, men till en sån stor fisk, 6 msk socker är nog inte så farligt... :)
    www.ryskadockor.blogspot.se/2011/12/gravad-lax.html
    Ha en fin måndag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera