tisdag 5 juni 2012

Lammfärsspett och fetaoströra


Började tidigt och slutade i tid idag, skönt med kortdag ibland. Efter jobbet fyndade jag ett paket lammfärs med kort datum. Fetaost och färsk rosmarin fick också följa med hem. Tog mig en promenad till dagis och hämtade barnen, klarade oss nästan helt från regn. Stannade vid en lekpark på vägen hem och lekte, skönt när barnen börjar bli större och kan leka lite själva, och så man kan slappna av lite och inte tänka vad som kan hända hela tiden. När vi kom hem mötes vi av en mindre trevlig syn, en död duva låg i garagenedfarten. Jag såg den inte först utan Elsa hade hunnit sprungit ner i källaren för att öppna garaget och sen hör jag ett illvrål och hon att hon storgråter, åh vilken panik det blev. Hittade henne i garaget gråtandes och pekande på den döda fågeln. Sen blev det tusen frågor, varför flyger den inte, varför är den död. Försökte förklara att den hade varit med om en olycka och att den var död. Elsa satt och funderade länge och sen sa hon:
-Mamma, jag vill aldrig någonsin att du är med om nån olycka.
Svårt det där med döden och hur man förklarar det på ett bra sätt, försökte med att den var i himmeln, för det vet hon att man hamnar när man är död, men det var ju svårt eftersom fågeln fortfarande låg där på garagenedfarten. När Jimmy kom hem begravde de fågeln och sen har det inte varit fler frågor.

Dagens lunch åt jag på jobbet, nån frukost blev det inte idag heller, funkar riktigt bra med PF nu, var inte alls hungrig idag före lunch. Till lunch idag blev det kesoplättar från igår, klicka här för receptet.
Nu till dagens middag, lammfärsspett med fetaoströra. Mumsigt var bara förnamnet! Sällan man äter lamm, men det är ju så gott!

Grillade Lammfärsspett
  • 500 gram lammfärs
  • 1 rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 100 gram fetaost
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • Chiliexplosion
  • salt
  • svartpeppar  
Lägg träspetten i blöt. Finhacka löken och blanda med färsen, ägget, pressad vitlök och smula ner fetaosten i en bunke. Finhacka färsk rosmarin och blanda i, smaka av med Chiliexplosion, salt och peppar och ev mer rosmarin. Trä färsen på träspett och grilla på grillen. Servera med en fräsch sallad och fetaoströra.



Fetaoströra med timjan
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 100 gram fetaost
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad timjan, byt gärna ut mot färsk och öka mängden
  • svartpeppar
Blanda creme fraiche och gräddfil i en skål, smula ner fetaost, pressa i vitlök. Krydda med timjan, kan uteslutas om du vill ha en klassisk fetaoströra, och svartpeppar.

Imorgon är det en vecka sedan jag började med periodisk fasta (PF) och imorgon tänkte jag köra en invägning, målet är att gå ner till 58kg, startade på 61kg. Redan efter en vecka känner jag på kläder att jag har gått ner i vikt, ska bli spännande att se vad det bli, tänker iallafall köra vidare med PF. Imorgon ska jag åka och köpa mig ett par nya jeans, mina riktmärkesjeans, kan jag inte ha dom så är det dags att gå ner vi vikt, ska ta och slopa vågen, har vägt mig varje fredag sen jag började med LCHF och vikten är ju rätt konstant, har vägt kring 60kg sen jag gick ner i vikt, kanske dags att slappna av :) Imorgon är det nationaldag och jobb för våran del, så barnen ska vara oss mormor och morfar, hur skulle vi klara oss utan barnens mormor och morfar, tack för allt hjälp, bästa föräldrar! På kvällen är det fotbollsmatch för Jimmy och är det upphålle tänkte jag ta med mig barnen och kika på lite Korpenfotboll när den är som bäst :)  Ha en skön kväll! / Camilla

3 kommentarer:

  1. Om du känner för att ta upp temat döden igen eller du märker att hon behöver det så finns det massor av bra böcker i ämnet. Bilblioteket kan hjälpa dig.
    Godnatt Herr Muffin (tror jag den heter) är bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack för tipset! Det är ju jätte bra att få läsa om det, säkert lättare än när jag försöker förklara. Får se hur det utvecklas...annars blir det en sväng till bibblan direkt. Tack igen! Ha det fint!

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera