torsdag 21 juni 2012

Rubbad karre


Dan före dan, jo det är ju midsommarafton i morgon och det har vart full rulle på jobbet idag! En av årets största mathandels dagar om inte den största. Camilla jobbar ju även i morgon medans jag är ledig så det blir en lite splittrad afton. Barnen ska med mormor och morfar på midsommarstångsresning på dagen då ska jag passa på att laga lite mat till kvällen och kanske plantera lite växter om det är väder. Senare på eftermiddagen/kvällen åker vi hem till min mamma och hennes sambo för att fira. Det blir trevligt.

Det vart grillat som vanligt ikväll, karre och grönsaker. Jag gjorde en rubb till karren och marinerade den i "smoked tabasco", till det åt vi grillad paprika, champinjoner och lallerstedts bearnaisås. Enkelt och gott.

Grillrubb:
  • 1 msk salt
  • 2 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • ½ msk lökpulver
  • 2 st vitlöksklyftor
Blanda helt enkelt kryddorna och gnugga in i köttet på båda sidorna, låt vila minst 30 min innan grillning. Jag droppade ner lite "smoked tabasco" i påsen som dem fick ligga och marineras i men det går bra att enbart grilla med rubb också.

Nu sitter vi i soffan och tar det lugnt, så skönt! Hoppas ni har en skön kväll ni också.


4 kommentarer:

  1. Låter mycket gott! Smoked tabasco, finns det att köpa sånt på ICA?
    Ha en fin kväll!
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp det gör det, såg att det fanns flera nya spännande tabascosorter på Ica. Ha det bra!

      Radera
  2. Gott med lite rökig smak och nu blev jag påmind om att jag faktiskt har ett hickoryflingsalt i skåpet......får nog ta med det i kvällens rubb som oxå ska gnuggas in i karre tror jag allt

    Glad Midsommar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. mmm... det lät inte dumt med hickoryflingsalt! glad midsommar till dig oxå!

      Radera