tisdag 17 juli 2012

Andra semesterdagen


Ja då var det semester dag 2. Dagen har varit lite upp och ner kan man säga. Började med att mina barn släpade upp mig tidigt på morgonkvisten, men det var iof ganska skönt att komma upp i tid. Solen sken och det var en jättefin morgon så vi åt frukost ute på altanen som ni kan se. Fler sådana tack!

Efter frukost tänkte jag passa på att trimma lite gräs ute i trädgården, skulle vara byta trimmertråd först...bara alltså! Det är ju inga problem i vanliga fall men nu har den gått sönder och kärvar i anslutningen. Jag höll på att bli galen och man kan lägga till att jag är ganska envis. Nu har jag lyckats byta tråd och efter lite hempul fått dit allt men det är fortfarande något som kärvar någonstans. Kan ju tilläga också att det började spöregna...

Som tur var så kom min bror och syster med familj på besök och räddade min dag. Riktigt trevlig. Kul att träffa lille Wille som lärt sig att småkrypa, goding. Vi fikade på jordgubbar och vispad grädde, aldrig fel.

Nu ska jag ge mig ut och försöka göra någon nytta idag mellan skurarna. Ha det fint /Jimmy

2 kommentarer:

 1. Ett litet tips, när jag lagar blomkåls- broccolimos, kokar jag det i grönsaksbuljong, det blir god smak.
  T.e.x
  800 g fryst broccoli, kokas i två liter vatten med 4 tärningar buljong,ca 20 minuter.
  Sen låter jag det rinna av väl i ett durkslag, häller det sen i en skål med ca 2 msk fett, 1/2 dl grädde och 1-2 tsk vitpeppar. Och vispar med elvispen på lägsta hastighet ca 1 minut till en mos,värmer sen i en panna på svag värme.
  Det blir en jättegod smak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det ska vi testa nästa gång :) Ha det bra!

   Radera