måndag 27 augusti 2012

Tema Husman - Ugnsfalukorv & blomkålsmos

Första middagen på tema husman är avklarad. Det var den här rätten mest orolig för, har aldrig gillat ugnsfalu, men den här känns lite mer modern och den var jätte god, blev väldigt positivt överraskad.
Till korvet åt vi blomkålsmos, idag testade jag att göra den i micron, fick ett tips om det av en vän. Väldigt smidig och moset blev fastare än vad det brukar.

Ugnsfalu 4 port
  • 1 st falukorvsring
  • 1 st rödlök
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk ajvar relish
  • ca 20 skivor ost
  • 2 st paket bacon

Sätt ugnen på 225 grader. Gör sedan djupa snitt längs hela korven med ca 1,5 cm mellanrum. Skiva upp rödlöken och stoppa en lökring och en ostskiva i varje korvsnitt. Blanda ajvar relish och fransk senap i en skål. Toppa korven med blandningen och linda sedan in hela korven i bacon. Sätt in mitt ugnen i ca 30min, ta ut den och lägg ostskivor runt om och strö över persilja och sätt in ugnen tills osten har smält.



Blomkålsmos i mircro 4 port
  • 1st blomkålshuvud
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 gram philadelphia
  • 1 stor klick smör
  • salt 
  • peppar
Dela blomkålen i buketter och lägg i en microsäker skål och häll på grädden. Kör på full effekt i ca 10-15 min. Känn så blomkålen är mjuka, ta ut ur micron och ha i philadelphiaost, en klick smör och mixa med en stavmixer till moset är slätt. Smaka av med salt och peppar.

Så här nöjd är Jimmy när han får äta sin favoriträtt

Nu ska jag ta och rensa svampen, kommer nog att ta mig hela kvällen. Jimmy har lägligt nog åkt och spela fotboll :) Ska kanske ta och spara lite orensad svamp åt honom. Bland det bästa som finns är ju att plocka svamp, men bland det tråkigaste är ju att rensa, men när det kommer till gula kantareller så är det värt det. Ha en trevlig kväll! / Camilla

8 kommentarer:

  1. Fiffigt med bacon ovanpå! Gott!
    Ha en toppen kväll!
    kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det passar verkligen kanon. ger extra släta och lite struktur. ha det fint!

      Radera
  2. Ser gott ut med bacon på.
    Jag gör numera alltid blomkålsmoset i micron, tycker att det blir alldeles för löst annars. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi testade moset i micron den här gången. det vart kanon!

      Radera
  3. Måste testa moset i micron!!
    Har ju en microkanna plus fr Tupperware som är galet bra att fixa grönsaker i.......

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag var tvungen att "googla" microkanna, aldrig hört talas om. Men den verkar praktisk! :)

      Radera
  4. Hej! Jag och maken har nyligen börjat med lchf så vi är riktiga rookies. Idag testade jag ert recept på ugnsgratinerad falukorv och blomkålsmos och till och med maken tyckte det var gott och vi blev proppmätta på en mycket mindre portion än om det hade varit potatismos =) Jag gillar er blogg och ni har många bra recept som inte är så himla krångliga! Följer er på bloglovin så jag inte missar nåt ;)/Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skoj att ni gillar bloggen och framför allt att ni börjat med lchf-kost! Jag håller med dig om blomkålsmoset, mätande och riktigt smarrigt. Bra att ni kör tillsammans du och maken, alltid lättare att köra tillsammans precis som jag och Camilla gör.

      Radera