torsdag 11 oktober 2012

Ungsfalukorv med blomkålsmos


Tempot har gått i 200 idag! Arbetsdagen bara försvann och när jag slutade kl 18 så sa det bara pang pang pang... Hämta barn, åka hem, laga mat, äta, diska, lägga barn. Allt detta på knappt två timmar! Därför blir det ett sent blogginlägg idag, kände att jag var tvungen att sätta mig och varva ner en stund på kvällskvisten.

Men idag gjorde jag ugnsfalukorv med blomkålsmos. Jag gjorde en enkel variant av falukorv utan några krusiduller och samma sak med blomkålsmoset. En skysst maträtt som garanterat går hem hos hela familjen!

Ugnsfalu:
  • 1 st falukorv
  • 1 st rödlök
  • 2 msk fransk senap
  • 1 paket baccon
  • 12 st skivor ost
Sätt ugnen på 200 grader. Snitta korven halvvägs igenom med 2 cm mellanrum. Skiva upp rödlöken och stoppa ner ett par skivor i varje snitt. Pensla hela korven med senapen och lägg 8 st ostskivor som ett täcke på korven. Linda sedan baccon runt korven med jämna mellanrum och avsluta med att lägga ett sista ostäcke med dem resterande skivorna. In i ugnen i 30 min. Klart!

Blomkålsmos:
  • 1 st blomkålshuvud
  • 2 dl grädde
  • 100 g smör
  • 200 g philadelphiaost
  • ½- 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk hackad persilja
Hacka blomkålen och koka i grädde under lock i 7-8 min. Mixa den slät med stavmixer. Rör ner philadelphia och smör. Lått småputtra och smaka av med kryddorna. Klart!


I morgon är det fredag och jag jobbar ett behagligt arbetspass och slutar kl 13. Sedan är det helg! och det ska bli superskönt. Helgen blir ingen lugn helg, den är fullspäckad men skall bli skönt att beta av lite grejer som skall göras. Skall hjälpa brorsan att greja hemma hos honom. Sedan skall jag dra lite kabel i garaget och förhoppningsvis höstplocka lite i trädgården. På Söndag skall barnen grattuleras igen av vänner. Sedan skall vi ju såklart laga god mat och ha myspys på kvällarna, det kommer bli en bra helg känner jag!

Nu skall jag strax välkommna Camilla hem från jobbet. God natt på er. /Jimps

3 kommentarer:

  1. Jaa
    Mums tycker jag om allt ni lägger in...
    Tack
    Irene

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera