måndag 19 november 2012

Grillade kycklingklubbor med gratinerad avokado & ostfylld paprika


Kycklingen hade jag klart för mig redan på förhand. Den ville jag grilla i ugnen rakt upp och ner men sedan var det lite mer osäkert vart vi skulle hamna med resten och om jag ska vara ärlig så var jag inte helt hundra när vi skulle sätta oss och äta om avokadon skulle smaka gott, om det skulle bli för mäktiga paprikor eller om den kalla paprikasåsen skulle vara en sak för mycket på tallriken. Men med facit i hand så vart det toppen!


Grillade kycklingklubbor 4 port:
  • 4-6 st Kycklingklubbor
  • 2 msk soja
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk cayennpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk curry
  • ½ tsk chiliexplosionkrydda
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Smek in klubborna med kryddorna, lägg dem på ett grillgaller och pensla på soja och olivolja. Grilla dem i ugnen på 170 grader i 70 min. Använd en dropplåt med vatten under. Innertempraturen ska vara minst 75 grader.


Gorgonzolagratinerad avokado:
  • 3 st avokado
  • gorgonzolaost
Svårare än såhär är det inte. Dela avokadon på mitten och tag ur kärnan. Lägg en bit gorgonzolaost i varje kärnhål och låt det sticka upp en bit så det får smälta ut över avokadon vid gratinering. In i ugnen på 225 grader i ca 10 min eller tills den fått fin färg.

Ostfylld paprika:
  • 3 st Paprika
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl gorgonzolaost
  • 1 dl philadelphiaost
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk hackad persilja
Mosa ihop creme fraiche, gorgonzola, philadelphia, paprikapulver och hackad persilja i en skål. Dela och gröp ur paprikorna. Fyll sedan med ostblandningen och gratinera i ugnen på 225 grader i ca 20 min eller tills färgen är fin.

För att komma till receptet på den kalla paprikasåsen, klicka här!


Annars har det varit full fart idag och jag har faktiskt hunnit med allt som jag skrev upp på min to-do list! Bra jobbat av mig och ungarna. I morgon väntar på för min del medans Camilla tar över stafettpinnen och är ledig. Ha en skön kväll på er! /Jimps

6 kommentarer:

  1. Vad spännande det låter med gratinerad avokado! Det måste jag testa nån gång!
    Ha en toppen dag!
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Så otipat med att gratinera avokadon!!
    Låter ju galet konstigt men jag vill nog allt testa ändå ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja verkligen! jag läste det på någon sida och var själv skeptisk, men det vart jättegott. den är ju inte inne så länge i ugnen så den blir ljummen och krämig i konsistensen... ha det fint

      Radera
  3. Oh dear, det här måste jag prova! Ser förbaskat gott ut och jag är sååå hungrig idag!

    SvaraRadera
  4. Oh! ostfyllda paprikor lät sjukt gott!! :)

    SvaraRadera