tisdag 27 november 2012

Kycklingwok


Jag har haft ledig dag idag och det har varit en väldigt lugn dag här hemma. Elsa är sjuk så hon har varit hemma med mig hela dagen. Vincent har varit iväg en sväng på teater med sina dagiskamrater, det gillade han verkligen och har berättat allt för oss! Sedan har vi kopplat in vårat Nintendo wii på barnens rum och spelat massor, kul när barnen börjar bli större och kan leka med pappas leksaker :)

Till middag gjorde jag en kycklingwok. Camillas hade glömt att köpa hem cocosmjölk men det gick lika bra utan, jag tog en skvätt grädde och philadelphiaost istället. Det är ju väldigt tacksamt att göra wok och grytor. Man kan ju varíera dem hur mycket som helst och är också lätt att rädda upp om det blir lite fel med smaksättningen genom att dryga ut eller koka ner osv.


Kycklingwok/gryta 6 port:
  • 5 st kycklingfileer
  • 3 st rödlökar
  • 600 g frysta wokgrönsaker
  • 200 g bambuskott
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 paprika
  • 2 tsk mild paprikapulver
  • 2 tsk curry
  • ½ -1 msk fisksås
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g philadelphiaost
  • salt & peppar
  • rapsolja
Börja med att hetta upp en wokpanna eller stor gryta med rapsolja i botten. Ner med wokgrönsakerna, bambuskott och grovhackad rödlök, låt dem fräsa. Under tiden grovstrimlar du kyckling och steker den i stekpanna med rapsolja, hacka vitlök och låt den steka med kycklingen. Krydda kycklingen med paprikapulver, curry, salt och peppar. När kycklingen är klar så slår du i den i woken med grönsakerna. Slå även i grädde, philadelphia, buljongtärning, fisksås. Låt stå och puttra 5-10 min och smaka under tiden av. Skiva upp paprika och vänd ner innan servering så den fortfarande är krispig vid servering. Klart!


Ha en skön kväll! /jimps

2 kommentarer:

  1. Mmm...gott! Kyckling är en sådan perfekt vara att använda till mycket! :)
    ha en toppen onsdag!
    //Lana

    SvaraRadera