onsdag 27 mars 2013

Operation och studier

Hej på er!
Idag har Elsa opererat sig och allt har gått bra. De tog bort halsmandlarna, satt i rör i öronen och tog bort en körtel bakom näsen, en rejäl genomgång med andra ord. Och jag är så grymt imponerad av henne, inte en enda tår på hela dagen. Önskade att jag hade varit lika tuff när jag var liten.

Idag blir det inget recept för Jimmy håller på att laga mat just nu, men jag tänkte skriva några rader om det som upptar det mesta av min lediga tid just nu, studier.

Som ni vet har jag ju börjat pluggat upp mitt betyg i kemi 2, för att sen kunna läsa vidare på högskola, det som jag har sökt är receptarie och biomedicin. Jag kände för ett tag sedan att jag måste göra något annat, har jobbat i samma butik i snart 9år och det kan jag, tyvärr finns det inte längre något som är utmanade och utvecklande. Kände att mitt behov av att lära mig nya saker började pocka på och allt inom medicin lockar mig, tycker att det är så spännande, vad som händer i kroppen. Fast det är ju inte helt lätt att börja studera som vuxen alla gånger, men vill man så kan man och det fina nuförtiden är ju att det finns massor av distansutbildningar. 
Har du ditt drömjobb?


Om inte så är det aldrig försent att börja studera. En sida som jag brukar vara inne på är allastudier.se, en sida där man kan hitta allt om studier, kolla upp ditt drömyrke, se löner och framtidsutsikter angående jobb. Mellan 15:emars och 15:e april går det bra att söka till högskolor och universitet, kika in på deras sida om högskola, där finns all information du behöver om att läsa på och söka till högskola. När du väl har bestämt dig så är det bara att gå in på Antagningen och söka din utbildning, kom ihåg det är aldrig för sent!

Ha en trevlig kväll! / Camilla

4 kommentarer:

 1. Jag har inte riktigt mitt drömjobb nu, jag jobbar som fritidsledare och utbildar mig samtidigt till just den på 50% på distans men jag känner att jag nog kommer vilja göra något annat sen och då känns det väldigt skönt att jag inte behöver ta något lån för dessa studier utan bara bidrag :)

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att det har gått bra med operationen! Duktiga Elsa! :)
  Vad spännande med ny fas i livet! :)
  Jag har faktiskt mitt drömjobb! Pianopedagog/pianist har jag alltid velat vara och det ligger i släkten! Både min mamma och syster är pianister och pianopedagoger! Sedan är jag också glad att jag lyckats att få det drömjobbet här i Sverige med! Att jag , som utlänning har ett jobb som är mitt riktiga yrke efter min utbildning jag gått i Ryssland! :)
  Lycka till med ditt val och studier! :)
  Kramar!
  //Lana

  SvaraRadera
 3. Kul att du börjat läsa, om jag får ge dig ett råd så är det att läsa en yrkesutbildning. Jag såg att du sökt biomedicin, menar du magisterutbildningen eller till Biomedicinsk analytiker (som är en yrkesutbildning). Det kommer att finnas mycket jobb som Biomedicinsk analytiker framöver, stora pensionsavgångar att vänta!! Lycka till med studierna! /Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Har första hand sökt receptarie som är en yrkesutbildning. Har faktiskt påbörjat en BMA utbildning för 10 år sedan, men som jag inte fullföljde. Nu finns inte BMA på distans vilket är ett grundkrav för att jag ska kunna börja studera. Biomedicin (magisterutbildningen) tycker jag låter väldigt intressant, men det är ju mycket luddigare vad man kan jobba med. Ha det bra! / Camilla

   Radera