onsdag 26 juni 2013

Midsommar

 
 
Hej på er! Hur har ni det i sommarsverige? Har ni fått semester ännu? Det har ju vi, första dagarna har vi ägnat åt trädgårdsarbete och diverse målning. Galet mycket som alltid måste göras när man har hus, men det är så skönt när man ser resultat! På söndag drar vi västerut och då blir det lata dagar så då kan man lika gärna köra på lite nu. Idag blir det dock inget utearbete, regnet bara öser ner ute.
 
Tänkte jag skulle visa lite bilder från midsommarafton. Vi firade med mina föräldrar i Rullsand, det var en riktigt mysig dag. Vi började med att åka häst och lövad vagn runt på campingen. 
 
Mysigt med häst och vagn

Vincent åker vagn och spanar

 Efter hästturen så blev det dans runt midsommarstången. Vincent tröttnade efter ett tag, men Elsa och jag dansade tills vi stupade. Elsa var helt lyrisk och det bara lyste om henne, hon älskade verkligen det här med dansen och alla rörelser till. Själv skulle jag verkligen behöva lära mig alla rörelser igen, man känner ju igen låtarna men alla rörelser satt verkligen inte, får ge det några år till.

Elsa och jag dansar

Elsa

Fiskedammen kunde man ju inte missa

Vincent hade fiskelycka - såpbubblor var det i
 
På kvällen hade de ordnat med räkfrossa på campingen och det ville vi inte missa. Fast man borde nog inte släppa in mig på en räkfrossa, inte om man vill gå plus i alla fall. Jag är en hejare på att skala och äta räkor, till fanns det bröd och kex, men det hoppade jag över. Istället tog jag paj, det fanns västerbottenpaj och skaldjurspaj, det fina med paj är ju att man bara kan strunta i att äta pajbotten, så har man en perfekt LCHF-rätt. En trubadur dök upp och sjöng och spelade, ett perfekt avslut på en väldigt bra dag!
 


En av alla tallrikarna som jag åt
Tänkte jag skulle visa vad vi åt till lunch igår, ett riktigt bra sommartips, kallrökt lax. Perfekt om man håller på att greja och behöver lunch snabbt. Slängde ihop en kall sås till också som jag gjorde på creme fraiche, majonäs, salt och peppar. Sen är det bara att ta lite grönsaker till som man har hemma. En god, fräsch lunch som man håller sig mätt på länge.


Igår innan vi åt middag åkte vi till stan och lämna tillbaka lite böcker på bibblan och lånade nya, tog en fika och lät barnen leka. Innan vi åkte hem så besökte vi Wasabryggeriet och Fridelitas chocolate och köpte med oss några handgjorda chokladpraliner. Vi valde tre sorter med lakrits och havssalt, piripiri och en helt ny pralin med wasabi. Barnen fick varsin cakepops, kladdkaka inuti och doppad i vit choklad. Så har ni vägarna förbi så kika gärna in på Wasabryggeriet. Det finns en hemsida där ni kan läsa om alla pralinerna och det finns sockerfria också, klicka här för att komma till chokladheaven :)


Nej nu måste jag göra lite nytta. Ha en skön dag! / Camilla

3 kommentarer:

  1. Härliga bilder! God mat!
    Underbart med semester!
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga midsommarbilder. Själv har jag några dagar kvar till min "minisemester" sen jobbar jag igen för att senare ha den riktiga semestern med familjen efter det. :-)

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder (som tidigare skrivet)! Skönt med semester :) Själv är min slut snart.

    SvaraRadera