måndag 12 augusti 2013

Blomkål, falukorv & vitsås

 
 Hej hallå, hoppas allt är bra med er därute. Nu är det ju Måndag men tänkte berätta lite vad vi har pysslat med i helgen. Mycket god mat har det varit! I Fredags åt vi räkor, ostar och delikatesser hemma på altanen. En lugn och skön fredag precis som det ska vara. I Lördags var vi på kräfskiva hos ett par kompisar och proppade i oss massor med goda kräftor och havskräftor, riktigt trevligt och väldigt gott! Första gången jag åt havskräftor föresten och det var väldigt gott och inte alls likt vanliga kräftor, kan jag rekommendera...

Söndagen sedan tog vi det väldigt lugnt och bjöd sedan hem Camillas systerson Robert på mat och när han kommer på besök är det bara en sak som gäller... Han är tokig i Tacos och den är stående när Robert kommer på besök och det kan vara riktigt gott när man inte ätit det på länge. Det är inga problem att äta Tacos för en lchfare heller utan man får skippa bröd, chips och göra tillbehören själv.

Är ni sugna på att testa egen salsa och tacokrydda mm så klicka in här för att komma till våra recept!


Men idag vart det varken kräftor eller tacos.. Nej nej utan inget mindre än den gamla klassikern falukorv & vitsås. Såklart på mitt vis och självklart på grillen :) Korv ska grillas!, så även falukorv. Till det grillade jag blomkål istället för det klassiska tillbehöret potatis. Jag lät blomkålen grillas på låg tempratur länge för att den skulle bli genomkokt och inte rå i mitten. Vitsåsen gjorde jag på grädde istället för mjölk och lyxade till den med lite ost. Rätten som helhet vart grym!

Det är också ett bra tips till alla lchfare att klassiska husmanrecept som man hottar upp med mer fett i form av grädde, smör osv alltid blir toppen! Både för mättnaden och smaken. Jag använder tex nästan aldrig mjölk i matlagning som man ofta brukar göra i traditionell husman.


Vitsås 6 dl:
  • 5 dl vispgrädde
  • 75 g philadelphiaost
  • 150 g krämig brieost
  • salt
  • vitpeppar
Hetta upp en kastrull med grädde. Smula ner brieost och philadelphia. Låt stå och puttra medans du gör iordning korven. Smaka sedan av med salt & vitpeppar tills smaken är god. Servera!

Blomkål på grillen eller ugnen 4 port:
  • 2 st små blomkålshuvuden
  • ½ dl olivolja
  • salt
Skiva upp blomkålen och grilla den antingen på grillen eller på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och salt. Grilla på 150-200 grader indirekt i ca 45 min.


 
Nu jobbar Camilla kväll och jag ska sjunka ner i soffan och läsa Expressens fotbollsbilaga som kom ut i dagarna! Det är verkligen godis för en fotbollsfreak som mig. Just såhär i inledningen av säsongerna när man inte sett Europafotboll på länge och inte riktigt vet exakt vart lagen står och vad som kommer ske i höst, det är härligt!



Ha nu en trevlig Måndagskväll på er! /Jimps

1 kommentar:

  1. Åh, så gott! Ser så härligt ut att laga mat ute... det har tyvärr inte blivit det på ett tag här. Hoppas vädret blir bättre så vi kan dra fram grillen och muurikkan snart igen.

    SvaraRadera