tisdag 1 oktober 2013

Dumt att klaga på maten den här veckan!


Hej. Jag kommer att dela med mig av lite nya recept senare i veckan men idag ska jag bara ägna uppmärksamheten till maten som vi åt igår och idag, det är den helt förtjänt av!

I Lördags hade Camilla planerat att vi skulle äta gratinerade musslor med goda tillbehör och det höll jag såklart med om. Men det hon inte visste var att jag och mina arbetskollegor planerade ett avslutningsfirande för henne på Lördagkväll eftersom hon lämnar oss på ICA. Så vart också fallet, vi gick ut och käkade på tapas-restaurang och sedan fortsatte festen hela kvällen.

Därför fick vi istället äta musslor och ostbricka på Måndagen och jag lovar att det smakade lika bra på en Måndag som en Lördag! :) När jag efter Måndagens arbetspass gick för att handla det sista inför musselmiddagen sprang jag på ett kanonerbjudande på Svensk hängmörad biff som jag inte kunde låta bli! Så det vart med andra ord dagens middag...

Inte varje vecka man äter två sådana rätter i början på en vecka men fyndar man i butiken så gör man och köttet vart såå bra så vi sa knappt något till varandra under middagen utan vi bara njöt av maten till fullo.



Ett såhär fint kött förtjänar inget sämre öde än att grillas på webergrillen! Så vart såklart fallet och jag grillade det "rare" med 55 grader i kärnan precis som vi vill ha det. Som tillbehör stekte vi upp grönsaker och fetaost. Såsen blev en Pepparsås gjord på grönpeppar och rosepeppar. Det är en enkel rätt där allt passar bra tillsammans och smakar jättegott för en köttälskare som oss!

Pepparsås:
  • 2 tsk grönpepparkorn
  • 1 tsk rosepepparkorn
  • 2 tsk rökig whiskey
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 100 g philadelphiaost
  • 3-4 dl vispgrädde
  • smör
  • salt & peppar
Hacka och fräs schalottenlök i kastrull med smör. Mortla rose/grönpeppar och slå i det tillsammans med whiskeyn. Låt fräsa några sekunder och slå sedan i kalvfond, soja, philadelphia och grädde. Låt sedan stå och puttra 20-30 min. Smaka på slutet av med salt, peppar och eventuellt en skvätt extra grädde ifall smaken är för stark. Klart!





Musslorna har vi gjort i många varianter tidigare. Idag gjordes det på frysta både blå och grönmusslor. Det är väldigt enkel mat att göra men desto godare att äta. Har ni aldrig ätit så gör det!

Musslorna serverade vi på en salladsbädd och till det lite goda inläggningar, finncrisp och desertostar. Funkar såklart lika bra till fest som helg och vardagslyx...

Så härligt att bara ställa fram ett stort fat med goda musslor som alla plockar ifrån..

Klicka här för att komma till receptet! I receptet gratinerade jag musslorna på klotgrillen, ja det går det också :) Ett tips som jag gjorde idag var att slå ett glas vitt vin över musslorna innan dem går in i ugnen för gratinering. Det ger lite lyxigare och god smak...

Ost och inläggningar tröttnar man aldrig på!

musslorna innan gratinering.
Ha en skön kväll! /Jimps

3 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj, vilken mat ni har ätit! Sitter och dreglar nu här! ;)
    ha en toppen onsdag!
    Kram
    //Lana

    SvaraRadera
  2. Musslor är inte riktigt min grej. :)
    Vad roligt med överaskningsfirande.

    SvaraRadera