söndag 31 augusti 2014

Halstrad torskrygg med bönsallad


Kött är ju helt underbart att grilla i alla dess former, men det är ju faktiskt fisk också! Jag har ju tidigare pratat litegrann om köttdebatten som är aktuell just nu där vi människor konsumerar mer och mer kött vilket inte är jättebra för miljön osv och det enklaste sättet att konsumera mindre kött är ju faktiskt att planera in goda alternativ i sin matsedel.

Man kan ju tex ha en vegetarisk dag, en fiskdag, en fågeldag, en köttdag osv. Kanonidé på många sätt! Du får en planerad matsedel och slipper sista minuten paniken i vardagen, du sätter lite press på dig själv i nytänkande vilket är både roligt och utvecklande, du kanske äter lite nyttigare, kanske tom lite godare och framförallt så gör du naturen och även din kropp en lite tjänst. Varierad kost är bra för alla!

Den halstrade torskryggen då, just torskrygg är ju bland dem godare fiskdetaljerna som jag vet. Det är en mild och mjäll fiskdetalj som också är väldigt enkel att tillaga.

  • Halstra eller grilla görs på indirekt värme i grillen eller inne i ugnen med ca 150 grader i grillen/ugnen. Det tar då ca 20 min. Använd gärna termometer för bäst resultat. Fisken plockas av vid en innertemp på ca 50 grader och får sedan vila en aning innan servering. Utan termometer så kan du klämma med tummen och pekfingret på torskryggen och när den börjar "skiva sig" så är den klar. Salta, peppra och ringla över lite dill under halstringen. 
Tillbehören sedan är en bönsallad gjord på valfria färska bönor som du marinerar i olivolja och valfria kryddor. Såsen sedan är en cremefraiche som du smaksätter med dill, citron och majonnäs. Svårare än så behöver man inte göra det för sig. Så kom inte och säg att fisk är svårt att tillaga...

Ha det fint! /Jimps

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar